20 beste sanger om ensomhet og å være alene (2023)

Vi har alle følt oss ensomme på et tidspunkt i livet vårt. Det er en del av det å være menneske.

Låtskrivere kjenner følelsen også, siden det er tonnevis av flotte sanger om ensomhet, som du er i ferd med å finne ut.

Å lytte til disse sangene vil ikke nødvendigvis blåse bort bluesen din, men forhåpentligvis vil noen av disse ensomhetssangene minne deg på at du ikke er alene (de er ikke alle triste sanger, forresten).

Så her er de beste sangene om ensomhet for din lytteglede.

Innhold

 • "Only The Lonely (Know the Way I Feel)" av Roy Orbison
 • "You're Gonna Make Me Lonesome When You Go" av Bob Dylan
 • "So Lonely" av The Police
 • "Space Oddity" av David Bowie
 • "Lonely Boy" av The Black Keys
 • «Lonely» av Tom Waits
 • «Eleanor Rigby» av The Beatles
 • «Pictures of You» av The Cure
 • "I'm So Lonesome I Could Cry" av Hank Williams
 • «Tired Of Being Alone» av Al Green
 • "Lonely Avenue" av Ray Charles
 • "The Loner" av Neil Young
 • ‘Are You Lonesome Tonight?’ av Elvis Presley
 • 'Boulevard of Broken Dreams' av Green Day
 • "How to Fight Loneliness" av Wilco
 • "Cactus" av The Pixies
 • "I Wish You Lonely" av Morrissey
 • "Lonely Girl" av Weezer
 • "Lonely People" av Amerika
 • "Solitary Man" av Neil Diamond

"Only The Lonely (Know the Way I Feel)" av Roy Orbison

Utgitt i 1960 og Orbisons første store hit, 'Only The Lonely', ble skrevet av legenden selv og hans låtskriverpartner, Joe Melson.

Det er en trist sang. Men det er merkelig gledelig, kanskje takket være Orbisons fascinerende vokalvisning.

'Only The Lonely' var første gang verden hørte hans sjelfulle vokalleveranse, og fra det øyeblikket ble vi hekta!

Orbison hadde i utgangspunktet prøvd å selge sangen til Elvis Presley (som avviste den). Historien forteller at da Elvis så sangen komme ut, kjøpte han og kjøpte et lass med kopier av sangen og ga dem til venner.

"You're Gonna Make Me Lonesome When You Go" av Bob Dylan

Dukket opp på Dylans 1974Blod på sporenealbumet 'You're Gonna Make Me Lonesome When You Go' er en flott liten sang om hvordan han kommer til å føle seg når kjæresten hans drar.

Dylan har skilt seg fra sin kone på den tiden, så det antas at noen av tekstene handler om hans mislykkede ekteskap. Affæren han nevner antas å handle om hans daværende kjæreste, Ellen Bernstein.

Dylan insisterte på at alt var oppdiktet (inspirert av litteratur, nemlig Tsjekhov). "Kritikere trodde det var selvbiografisk - det var greit," sa Dylan i enRolling Stone-intervju.

Når han snakker om forholdet hans, innrømmer han at "mine har vært som Verlaines og Rimbaud". erlaine's og Rimbaud var franske symbolistiske poeter, som hadde en to år lang, svulstig romantikk.

"So Lonely" av The Police

Definitivt, en av de mest optimistiske sangene om ensomhet som noen gang er skrevet!

Versene er en reggae-entusiastisk stemning rett fra Kingston, Jamaica. Faktisk innrømmer Sting at akkordene ble løftet direkte fra Bob Marleys «No Woman No Cry».

Refrenget er ren ‘four beats to the floor’ rock ‘n’ roll.

Tekstene handler om å føle seg ensom etter å ha blitt knust. Da han føler seg oppgitt, kan han bare «sitte og pleie mitt knuste hjerte».

Denne sangen har en kjent 'mondegreen' i seg (en mondegreen er et ord som høres ut som noe annet). Sangtittelen ble ofte feilhørt som "Sue Lawley", den avdøde BBC-kringkasteren!

"Space Oddity" av David Bowie

Kanskje den ultimate ensomme sangen, Space Oddity, handler om en astronaut (‘major Tom’) som avbryter kommunikasjonen med jorden og flyter ut i verdensrommet.

Ordene var inspirert av Kubricks mesterverk 2001: A Space Odyssey som Bowie hadde sett flere ganger. "Jeg ble veldig steinet da jeg gikk for å se den," innrømmet han i et intervju med 2003Utøvende låtskriverBlad.

Merk: vi inkluderer også dette på vårsanger om romspillelistesom er vel verdt å sjekke ut.

Til tross for at det handlet om en fyr som strandet i verdensrommet, brukte BBC sangen som bakgrunnsmusikk under TV-opptakene for månelandingene i 1969!

"Lonely Boy" av The Black Keys

Nok en kjærlighetsrevet sang her fra The Black Keys'Veienalbum (2011).

Med sitt groovy vintage orgelriff og tykke bass, vender «Lonely Boy» tilbake til gamle rock 'n' roll-plater. Den slår helt i baken, og den er en av de bestefeel good sangerder ute.

Fyren i videoen er en viss Derrick T. Tuggle, en skuespiller/deltids sikkerhetsvakt de hadde hentet inn for å filme videoen. Han hadde blitt hentet inn som statist, men da Tuggle begynte spontant å danse på den måten mellom opptakene, elsket de i. Så mye at de spilte inn hele sangen. Geni!

«Lonely» av Tom Waits

Selvfølgelig er en av gangene vi føler oss mest ensomme etter et samlivsbrudd. Det er plutselig et stort, gapende hull for alle de "ensomme følelsene" for å få tak i deg.

I denne sangen innrømmer han at han ikke så bruddet komme: «Jeg trodde at jeg visste alt som skulle til» og innrømmer at han fortsatt er forelsket.

‘Lonely’ var med på Waits’ strålende eponyme album, Closing Time (1973).

«Eleanor Rigby» av The Beatles

Denne kjente sangen fra deresRevolveralbumet forteller historien om to ensomme mennesker, en kirkegående, ensom gammel dame (som heter Eleanor Rigby) og en prest (kalt far McKenzie).

Ordene skildrer et Storbritannia etter krigen, med Rigby som «venter ved vinduet» på, antar man, at mannen eller sønnen hennes skal komme hjem.

"Disse ensomme gamle damene var noe jeg visste om oppveksten," sa McCartney i enObserver Music Monthlyintervju i 2008.

Linjen "ingen ble frelst" ble sett på som en graving i kristendommen, og sangen kom ut uker før Lennons kontroversielle "vi er mer populær enn Jesus nå"-linje.

Deopprinnelseav navnet "Eleanor Rigby" er virkelig bisarr. Fram til 80-tallet ble navnet antatt å være hentet fra to kilder. «Eleanor»-biten fra Eleanor Bron, en skuespillerinne som dukket opp i Beatles-filmen «Help!» fra 1965, og «Rigby» fra en butikk i Bristol Paul hadde sett, kalt «Rigby & Evans Ltd». Så på 1980-tallet ble graven til "Eleanor Rigby" funnet på en kirkegård bare noen meter fra stedet der Lennon og McCartney møttes første gang i 1957! "Det var enten fullstendig tilfeldighet eller i underbevisstheten min," sa McCartney. Fortalte deg at det var rart!

«Pictures of You» av The Cure

Gamle bilder av familiemedlemmer og venner kan væreegentligkraftig. Men det er også en ulempe. Hvis det ernoen du savner, å se på dem kan virkelig ryste deg.

I denne gjennomtenkte sangen fra indie-pop-maestroene The Cure fra 80-tallet, ser fortelleren over bilder og lurer på hva som kunne ha vært. Hvis han bare hadde "tenkt på de riktige ordene, kunne jeg ha holdt fast ved hjertet ditt."

Ideen til sangen kom angivelig til sangeren Robert Smith etter at det brøt ut brann i huset hans. Dagen etter fant han noen gamle bilder i de forkullede restene, og sangen reiste seg fra asken (for å si det sånn).

"I'm So Lonesome I Could Cry" av Hank Williams

Detteklassisk countrysangfra 1949 regnes som en av de beste amerikanske sangene som noen gang er skrevet. Det er absolutt en av de mest anerkjente sangene om å være ensom.

Bob Dylan hentet inspirasjon fra sangen. I hans selvbiografiKronikker, sier han, "Jeg hadde aldri hørt en rødstrupe gråte, men kunne forestille meg det, og det gjorde meg trist."

Rolling Stone rangerte den som nummer 111 på deres 500 Greatest Songs of All Time, den eldste sangen på listen.

«Tired Of Being Alone» av Al Green

Hvis du føler deg ensom, prøv denne for størrelse.

Soul-store Al Greens første gjennombruddshit, «Tired Of Being Alone» kom til Green i søvne – som mange sanger, faktisk.

Hvis du er tilbøyelig til å gå i søvne (som meg, selv om jeg ikke har skrevet en sang ennå), sjekk ut vårbeste sanger om søvnspilleliste.

Al Green er ikke bare en soullegende – han er også en ordinert pastor i Memphis, Tennessee. Det ville gjøre søndagsmorgen interessant!

"Lonely Avenue" av Ray Charles

Forfatteren av denne populære sangen, Doc Pomus, var ikke fremmed for ensomhet. Han led av polio som sterkt begrenset hans bevegelighet. Som et resultat befant han seg alene i lange perioder, og følte seg blå.

Likevel klarte han å skrive en av de beste sangene om å være alene! Det er en perfekt sang om blues.

Ray Charles hadde en hit med denne sangen i 1956, men det er også cover av The Animals, Jimi Hendrix, Joe Cocker, Van Morrison og til og med Los Lobos!

Da Pomus møtte John Lennon år senere, innrømmet Lennon at "Lonely Avenue" var en av de første sangene The Beatles øvde på da de startet opp. Det er en utmerkelse.

"The Loner" av Neil Young

Neil Young visste ikke helt hvordan han skulle styre musikkarrieren sin på slutten av 60-tallet. Flip-flopping fra band til band, det er godt dokumentert hvor vanskelig det var å feste fyren.

Han brente mange broer underveis, noe han innrømmer i sangen «One of These Days» fra 90-tallsalbumet hansHarvest Moon.

Her kan du høre Young i aksjon i Greenwich Village, bare ham og gitar. Hans idiosynkratiske gitarspillestil vises fint her.

Det er ikke klart om enstøingen i sangen er ham, eller, som noen spekulerte, Steven Stills. Young har aldri tilstått uansett.

‘Are You Lonesome Tonight?’ av Elvis Presley

En av de beste "ensomme sangene" som noen gang er skrevet, her.

«Are You Lonesome Tonight» var en stor hit for Elvis, og ble seks uker på #1-plassen på begynnelsen av sekstitallet. Sangen er faktisk mye eldre, skrevet i 1926 av Tin Pan Alley-låtskriverne Roy Turk og Lou Handman.

Her spør fortelleren sin eks-kjæreste om hun er knust eller "ensom" som ham. Deretter anklager han henne for å lyve til ham da hun sa at hun elsket ham, men han ville "heller fortsette å høre løgnene dine." For en flott linje

Den beryktede oberst Parker, Elvis' manager, ba ham spille inn dette fordi kona elsket sangen Marie.

'Boulevard of Broken Dreams' av Green Day

En sang om ensomhet, godt og ordentlig.

Fortelleren går alene ned en boulevard av ødelagte drømmer, der hans skygge er det eneste selskapet han har.

For mer om emnet, sjekk ut vår spilleliste medvandresanger.

Sangtittelen er hentet fra Gottfried Helnweins kunstverk "Boulevard Of Broken Dreams", det berømte maleriet som viser Marilyn Monroe, Humphrey Bogart, James Dean og Elvis Presley som alle henger på en bar.

"How to Fight Loneliness" av Wilco

Her gir sangeren Jeff Tweedy noen råd om hvordan man kan bekjempe ensomhet. Hans råd er litt ironisk (eller bittert), kan du si.

"Du ler av hver vits" og bare smiler hele tiden. Jeg er sikker på at det er mer enn det, men kanskje jeg tar feil.

Visste du Copy

"Cactus" av The Pixies

Det må være mange ensomme mennesker i fengsel. Denne sangen, av indierock-supremoene The Pixies, handler om en mann som savner kona mens han har tid.

Det var det nærmeste de noen gang kom en kjærlighetssang, og til tross for temaet, er det en av de positive låtene på deres utmerkede albumSurferen Rosa.

Bowie dekket denne sangen på sitt album fra 2002, "Heathens".

"I Wish You Lonely" av Morrissey

Morrisseys albumLavt på videregåendeer et skarpt angrep på verdens ledere.

"Den politiske eliten har sluttet å puste," sa hanRullende steinBlad.

«Folket og politikerne overalt er åpenlyst i en tilstand av gjensidig forakt. Oversett alt dette til fantastisk musikk, og livet blir håpefullt.»

Flere forhandlere nektet å lagerføre albumet 'Low in High School' på grunn av coverbildet. Barnet med øks er sønn av Morrisseys bassist, Mando Lopez.

"Lonely Girl" av Weezer

Dukker opp på Weezers niende studioalbum,Alt blir bra til slutt, 'Lonely Girl' er en midttempo kjærlighetssang som høres ut som noe rett fra deres Green Album-æra.

"Jeg er ensom, så hold meg / kan du ikke relatere?" sangeren Rivers Cuomo synger.

I liner-notatene for albumet er sanger gruppert sanger etter ett av tre temaer. Denne er gruppert under kategorien "Belladonna" (sanger om Cuomos forhold til kvinner).

"Lonely People" av Amerika

Ensomhet er følelsen av at du er alene, uten noen å henvende deg til for menneskelig forbindelse.

Denne sangen forsikrer deg om at du ikke er alene og gir mye håp: "dette er for alle de ensomme menneskene, som tenker at livet har gått dem forbi."

Den ble faktisk skrevet som et optimistisk svar på sangen "Eleanor Rigby" (se ovenfor).

Beatles-produsenten George Martin jobbet med dette.

"Solitary Man" av Neil Diamond

‘Solitary Man’ var den gullstemmede Neil Diamonds første singel og var inspirert av The Beatles’ ‘Michelle.’ Det viste seg å være et stort vendepunkt i karrieren hans.

Johnny Cash vant også en grammy for sin versjon av sangen.

Sangen, ganske bisarrt, har fått en viss R.E.M-stemning (sjekk ut sangen deres 'Driver 8' og se likhetene). Men på samme måte kan det bare være det faktum at den er i moll!

I 2005 kåret magasinet Rolling Stone 'Solitary Man' Neil Diamonds beste sang noensinne!

Flere sanger om å være ensom, hvis disse ikke var nok!

 • "Jeg vil vite hva kjærlighet er" - Utlending
 • "Her Town Too" av James Taylor
 • "Alene" utenat
 • "Cup of Loneliness" av George Jones
 • "Soma" av Smashing Pumpkins
 • "Everybody's Got Somebody But Me" av Hunter Hayes
 • "Tea For One" av Led Zeppelin
 • "All By Myself" av Eric Carmen
 • "Lonely Is The Word" av Billy Squier
 • «The Ballad of the Lonesome Cowboy» av Chris Stapleton
 • ‘Scared to Be Lonely’ av Martin Garrix og Dua Lipa
 • "Alone Again" av Gilbert O'Sullivan,
 • «You Are Not Alone» av Michael Jackson
 • "Dancing With Myself" av Billy Idol
 • "Somewhere Else" av Toby Keith
 • "The Outside" av Taylor Swift
 • "Foolish Heart" av Steve Perry
 • ‘Are ‘Friends’ Electric?’ av Gary Numan
 • "She Don't Love You" av Eric Paslay
 • "Never Knew Lonely" av Vince Gill
 • "Chamber of Reflection" av Mac DeMarco
 • "The Last One To Know" av Reba McEntire
 • "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" av Whitney Houston
 • «Hvordan sover du?» av Sam Smith
 • "Når du trenger en venn" av Mariah Carey
 • "The Meaning Of Being Lonely" av Backstreet Boys
 • «Another Lonely Night» av Adam Lambert
 • "One Is The Loneliest Number" av Three Dog Night

FAQs

20 beste sanger om ensomhet og å være alene? ›

«Despacito» er verdens mest strømmede låt

Hitlåten har blitt spilt av til sammen 4,6 milliarder ganger på de ulike strømmetjenestene.

Hva er den mest kjente sangen i hele verden? ›

«Despacito» er verdens mest strømmede låt

Hitlåten har blitt spilt av til sammen 4,6 milliarder ganger på de ulike strømmetjenestene.

Hvilken låt er tidenes mest spilte på Spotify? ›

Allerede kan The Weeknd skilte med at hans låt «Blinding Lights» er den mest spilte sangen på Spotify gjennom tidene – med 3,4 milliarder avspillinger.

Hvordan vite om man er ensom? ›

Hvordan vet du om du er ensom? Hvis du føler at det ikke er noen i hele verden som bryr seg om deg eller hvordan du har det, kan det gi en følelse av ensomhet. Noen ganger kan ensomhet kjennes ut som en slags tomhet eller savn etter noe man ikke helt vet hva er.

Hva er verdens korteste sang? ›

Sangen «You Suffer» ble oppført i Guinness rekordbok som verdens korteste sang. Sporet er nøyaktig 1,316 sekunder langt.

Hva er verdens mest spilte låt? ›

Den kommersielle sangen som regnes for å være den som har blitt spilt mest på offentlige plasser siden dette har blitt registrert er Procol Harums udødelige "Whiter Shade of Pale".

Hvem er på 1 plass på Spotify? ›

Topp 10 mest streamede artister globalt
 • Bad Bunny.
 • Taylor Swift.
 • Drake.
 • The Weeknd.
 • BTS.
 • Ed Sheeran.
 • Harry Styles.
 • Justin Bieber.
Nov 30, 2022

Hvilken norsk artist har flest avspillinger på Spotify? ›

Statistikken viser også at vi har strømmet mer norsk musikk i år enn i fjor. Strømming av norsk musikk i Norge har økt med 16 prosent fra 2021 til 2022. Den mest strømmede artisten i Norge er Ballinciaga, tett etterfulgt av Karpe.

Kan man leve uten venner? ›

Vi mennesker er flokkdyr, vi trenger andre mennesker rundt oss, men hvor stor flokk vi trenger for å leve et godt liv, er forskjellig fra person til person. Det viktigste er at de en omgir seg med er noen som en kan føle seg trygg sammen med og som føler seg trygg sammen med deg.

Kan ensomhet føre til depresjon? ›

Ensomhet kan påvirke både psykisk og fysisk helse. Er du ensom over tid, kan dette blant annet utvikle seg til psykiske lidelser slik som depresjon og angst.

Hva er forskjellen på å være alene og ensom? ›

Ensomhet er ikke det samme som å være alene. Du kan ha mange mennesker rundt deg, men fortsatt føle deg ensom. Å føle seg annerledes, misforstått, ubetydelig eller å oppleve noe vanskelig som du bærer på alene, kan føre til ensomhet.

Hva er verdens første sang? ›

«Den hurritiske sang» er historiens eldste kjente nedskrevne sang, og ble risset inn med kileskrift på en leirtavle i den syriske byen Ugarit for over 3400 år siden, altså rundt 1400 år før vår tidsregning.

Hva er den mest populære musikk sjangeren? ›

Pop. Det betyr jo tross alt populær musikk (popular music) så det er den musikken som folk flest liker. Pop er også laget på en sånn måte at flest mulige liker musikken, rytmene er enkle å like, melodiene er fine og ikke altfor kompliserte.

Hvem er verdens mestselgende artist? ›

På verdensbasis opererer Guinness rekordbok med The Beatles på første med over en milliard solgte fulgt av Bing Crosby, Michael Jackson, Elvis Presley og Frank Sinatra.

Hva er det mest solgte album i verden? ›

1 : Michael Jackson - Thriller

Man har nesten mistet tellingen her.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated: 06/12/2023

Views: 5241

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.