40 tristeste countrysanger gjennom tidene (2024)

Table of Contents
Patsy Cline, "I Fall to Pieces" Alan Jackson, "Monday Morning Church" George Jones, «The Grand Tour» Pirates of the Mississippi, «Feed Jake» Martina McBride, "Guds vilje" Charley Pride, "Hvor skal jeg sette minnet hennes" Gene Autry, "Den sølvhårede pappaen min" Brooks & Dunn, "Believe" Merle Haggard, "Sing Me Back Home" Townes Van Zandt, "Waiting Around to Die" Mary Gauthier, "Mercy Now" Tim McGraw, "Hvis du leser dette" Steve Wariner, "Holes in the Floor of Heaven" Red Sovine, "Teddy Bear" Dwight Yoakam, "I Sang Dixie" Doug Supernaw, "Jeg kaller ham ikke pappa" Ray Charles og Willie Nelson, "Syv spanske engler" Lucinda Williams, "Sweet Old World" Rascal Flatts, "Skin (Sara Beth)" Vern Gosdin, "meislet i stein" Dolly Parton, "I Will Forever Hate Roses" Mel Tillis, "Livet gjorde henne sånn" Ray Price, "For de gode tider" Vince Gill, "Gå hvil høyt på det fjellet" Willie Nelson, "Blue Eyes Crying in the Rain" Dixie Chicks, «Travelin’ Soldier» Lee Brice, "I Drive Your Truck" Merle Haggard, "Hvis vi klarer oss gjennom desember" Shelby Lynne, "Heaven's Only Days Down the Road" Alan Jackson, "Hvor var du (da verden slu*ttet å snu)" Red Foley, "Old Shep" Lefty Frizzell, "Long Black Veil" Reba McEntire, "Hun tror han heter John" Faron Young, "Hello Walls" Johnny Cash, "Sunday Morning Coming Down" John Michael Montgomery, "Den lille jenta" George Jones, "Han slu*ttet å elske henne i dag" Brad Paisley og Alison Krauss, "Whiskey Lullaby" Hank Williams, "I'm So Lonesome I Could Cry" Martina McBride, "betongengel" FAQs

Fra bakkenmusikk fra 1920-tallet og honky-tonken fra førti- og femtitallet, til Bakersfield-bevegelsen på sekstitallet og Outlaw-landet på syttitallet, har countrymusikk alltid gjort en god jobb med å knuse våre hjerter. Det er en trend som fortsetter langt inn i dag, selv om sjangeren blir mer glansfull og inkorporerer nye lyder. Dette er de 40 tristeste countrylåtene som noen gang er skrevet - hver av dem et bidrag som vil sette en tåre i ølet ditt.

Redaktørens merknad: en versjon av denne listen ble opprinnelig publisert i 2014.

 • Patsy Cline, "I Fall to Pieces"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (1)

  Låtskrivere Hank Cochranog Harlan Howard var sikre på at deres nye "I Fall to Pieces" ville bli en hit, men før den nådde Patsy Cline, bestod sangerne Brenda Lee ("for country") og Roy Drusky ("for feminin") begge. Men da sistnevnte forlot studioet, sørget imidlertid Cline for at den ikke skulle nå ut til noen andre. "Drusky, det er en hitlåt du bare la gå," sa hun, "og jeg skal få Owen [Bradley, Decca-produsent] til å la meg få den." Det er slik Drusky forteller det, i det minste. I følge Howards kone Jan hatet Cline sangen og nektet å spille den inn. Uansett, "I Fall to Pieces" ble satt på bånd på slu*tten av 1960 og ble den største countrysingelen året etter. Mens sangens beherskede honky-tonk-beat utstråler ro, prøver Cline sitt beste for å gjøre det samme, ved å holde seg sammen i nærvær av en gammel kjærlighet vil at hun bare skal være vennen hans.

 • Alan Jackson, "Monday Morning Church"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (2)

  Tekstforfatter Brent Baxter'smor var en engelsk lærer som brukte uttrykket "så tom som en mandag morgen kirke" for å forklare poesi til elevene sine. Over en enkel, men klassisk Erin Enderlin-melodi, brukte Baxter denne metaforen til hjertet til en trøstesløs enkemann som var rasende på Gud. Sangen ble vurdert av Lee Ann Womack og Terri Clark før de fant sin ideelle tolker i den melodrama-villige Alan Jackson, hvis stille desperate opptreden antyder at Patty Loveless' backing vokal er alt som står mellom ham og avgrunnen.

 • George Jones, «The Grand Tour»

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (3)

  Bestemmer hvilken avJones' triste sanger er tristere enn den neste er som å prøve å bestemme om kull er svartere enn havbunnen eller midnatt på en måneløs natt. En ektemanns gjennomgang av det tomme huset sitt etter at hans kone har dratt for godt, "The Grand Tour" markerer øyeblikket da Jones fant synergi med Epic Records-produsenten Billy Sherrill, hvis sentrumsfioliner opprinnelig ble sett på som antitetiske til Jones sine honky-tonk-røtter, men til slu*tt fungerte som slottet som isolerer kongen fra verden. Vanligvis leses sangen som en historie om Jones smertefulle skilsmisse fra country-stjernen Tammy Wynette, avslu*ttet året sangen kom ut. En av medforfatterne? George Richey, som giftet seg med Wynette noen år senere.

 • Pirates of the Mississippi, «Feed Jake»

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (4)

  I hjertetav denne sangen av Pirates of the Mississippi fra tidlig på nittitallet er det rørende bildet av en mann som kneler ned for å levere «Now I Lay Me Down to Sleep» sengetid-bønnen – ber noen ta vare på sin beste venn, en hund som heter Jake, hvis eieren hans skulle dø før han våkner. "Feed Jake" er imidlertid mye dypere enn balladen om et foreldreløst kjæledyr. Bemerkelsesverdig progressiv for en countrysang fra rundt 1991, "Jake" forkjemper rettighetene til de hjemløse og gir støtte til det hom*ofile miljøet: "Nå, hvis du får et hull i øret, vil noen kalle deg hom*ofil/Men hvis du kjører en pick-up, vil de si: "Nei, du må være hetero"/Hva vi er og hva vi kan/gjør det egentlig?»

 • Martina McBride, "Guds vilje"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (5)

  En klassiker icountrymusikkens stadig blomstrende You-Think-You've-Got-Problems-undersjanger, "God's Will", den saktebrennende pianoballaden og emosjonelle slu*ttsteinen til McBrides album fra 2003Martina, verdsetter en ung gutt med seler på bena og et permanent, spenstig smil om munnen. Skrevet av Barry Dean og Tom Douglas (og inspirert av Deans datter), dens tekster gir ut énForrest Gump-channeling, Pinterest-verdig hjerte-suplex etter den andre: "'Hey Jude' var favorittsangen hans/På middagen ville han be om å be/Og så ville han be for alle i verden bortsett fra ham."

 • Charley Pride, "Hvor skal jeg sette minnet hennes"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (6)

  Dette er skrevet av Jim WeatherleyCharley Pride-sporet sier aldri spesifikt hva som skjedde med kvinnen hvis minne ikke kan legges bort, men slik Pride synger det, er det trygt å anta at hun sannsynligvis er død. Sangen, som ble hans 21. nummer én på Country-listen da den kom ut i 1979, går gjennom alle tingene fortelleren skjulte av hans tapte kjærlighet. Gaver hun ga ham, puten hun sov på og skuffene hennes med klær er alle par for kurset, men tekstene blir spesielt hulkeverdige med den ødeleggende realistiske omtalen av å plukke opp «hårnålene og krøllerne/som hun falt på siden av sengen».

 • Gene Autry, "Den sølvhårede pappaen min"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (7)

  The Singing Cowboy's1931 breakout hit og livslangt visittkort – skrevet sammen med Jimmy Long på et jernbanedepot, og en mild, pre-eulogistisk unnskyldning til Kjære gamle pappa for at han sakte bekymret ham halvt i graven – var den første gullplatennoen gang, som forhåpentligvis var en trøst. Mer enn 80 år senere, alle fra Simon & Garfunkel (søt, delikat) til Jim Reeves (blomstrende, autoritativ) til Johnny Cash (ærbødig, skjelvende) til Everly Brothers (intrikate, definitive) tilSesame gate(lodne, blå) til Billie Joe Armstrong og Norah Jones (um, hmm) har tatt et skudd på det.

 • Brooks & Dunn, "Believe"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (8)

  En smidig, sjelfull,orgeldrevet lovprisning som smyger seg midt i duoens ellers semi-raucous LP fra 2005Hillbilly Deluxe, "Believe" forteller den sykelig oppløftende historien om "Old Man Wrigley" (ingen forbindelse til Chicago Cubs, noe som ville vært tristere), en enkemann i nabolaget som tålmodig venter på den dagen han skal slu*tte seg til sin kone og sønn i det hinsidige. Etter å ha tegnet det opp medsuperstjerne låtskriver Craig Wiseman, Ronnie Dunn sang rett og slett for helvete, sprang i forkant av takten og tråkket med en predikantens overbevisning. Den bare snek seg inn i landets topp 10, men høyere utmerkelser ventet på den: "Believe" tok 2006 CMA for Song of the Year.

 • Merle Haggard, "Sing Me Back Home"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (9)

  Det er en seighettil Merles sentimentalitet i denne sangen fra 1967 som passer til dets virkelige kildemateriale. Det er en lovprisning til andre San Quentin-innsatte "Rabbit" Hendricks, som drepte en politimann under et mislykket rømningsforsøk og ble sendt til gasskammeret. Vi kan bare lure på hvilken siste sang som var trist og søt nok til at dødsdømte kunne be sin "gitarspillende venn" om å opptre.

 • Townes Van Zandt, "Waiting Around to Die"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (10)

  "Dette erførste seriøse sang jeg noen gang har skrevet, sa Van Zandt til publikum før han introduserte denne dystre melodien på sin plate fra 1973Bor i det gamle kvarteret. Opprinnelig utgitt på 1968-talletFor sangens skyld, det er den høytidelige historien om en sprø vandrer som sliter med å se poenget med en fruktløs tilværelse som går foran evig stillhet, og ender med denne tragiske kupletten: «Hans navn er Kodein, han er det fineste jeg har sett/Sammen skal vi vente og dø.» Det er delikat hjerteskjærende og skummelt profetisk til Van Zandts tidlige bortgang på 52 år fra alkoholisme. Likevel var han nølende med å spille den på konserter siden,som han sa, "Ingen vil høre blues på blues på blues." Det viser seg at de sikkert gjør det. "Det er det musikk handler om, når du hører noe og du egentlig ikke har noe valg,"sa Alex Turner fra Arctic Monkeysav Van Zandts verk, «men å tenke: 'Å, faen, greit, jeg skal dit.'»

 • Mary Gauthier, "Mercy Now"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (11)

  Mary Gauthier gjorde det ikkebegynte sin karriere til hun var 35 år, etter å ha slitt med alkoholisme og narkotikaavhengighet. Men hun tok absolutt igjen den tapte tiden, med sin store platedebut i 2005,Nåde nå,bevise en unik gave til fantastisk historiefortelling og komponere karakterer som snakker subtilt til den menneskelige tilstanden. På tittelsporet søker Gauthier tilgivelse og medfølelse fra mikro- til makronivå, ved å bruke et utfoldende lyrisk verktøy inspirert av en lignende mekanisme på Lucinda Williams «I Changed the Locks». "Jeg visste ærlig talt ikke engang om det var en god sang eller ikke etter at jeg var ferdig med den,"har hun sagt. «Jeg spilte den for utgiveren min, og den ble mottatt med et gjesp, og jeg tror det kastet av meg. Når folk begynte å svare på det, innså jeg at jeg kanskje trengte en ny utgiver.»

 • Tim McGraw, "Hvis du leser dette"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (12)

  Inspirert av enmagasinartikkel om krigsofre, Tim McGraw og Brad og Brett Warren skrev «If You're Reading This» våren 2007. Sangens tekst er i form av et brev en soldat har skrevet i tilfelle han dør i kamp, ​​med personlig farvel til moren, faren og kona. McGraw fremførte sangen for første gang på ACM Awards i mai 2007, og fikk selskap på scenen av militærfamilier som mistet sine kjære mens de var i tjeneste for landet sitt. Radiostasjoner begynner å spille det som i hovedsak var en bootlegged versjon, som skjøt fart for hver uke som gikk inntil sangerens plateselskap ga ut en offisiell utgivelse.

 • Steve Wariner, "Holes in the Floor of Heaven"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (13)

  Hos Steve Warineren rørende historie om tap, sorg og tro, hovedpersonen tåler både sin bestemors og sin unge kones død - som dør tragisk etter å ha født datteren deres. For å takle disse tapene har han fortalt at når det regner, betyr det at det er «hull i himmelens gulv og tårene hennes renner. Det er slik du vet at hun ser på, og skulle ønske hun kunne være her nå.» I en ekstra vri avslu*ttes sangen på deres datters regnfulle bryllupsdag. Heldigvis speilet ikke teksten akkurat Wariners virkelige liv. "Jeg hadde nettopp mistet bestemoren min ikke lenge før det," Warinerfortalte CMT. «Billy [Kirsch, medlåtskriver] og jeg trakk begge på perspektivet til besteforeldrene våre for det første verset. Og så brukte på en måte vår kreative frihet til å male bildet.»

 • Red Sovine, "Teddy Bear"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (14)

  I Red Sovine'sbeste sangen, «Phantom 309», en uheldig reisende møter det overnaturlige når han tar en tur fra en mystisk lastebilsjåfør ved navn Big Joe. I sitt tristeste «Bamse» snakker en annen lastebilsjåfør med en ensom gutt som er «krøblet og ikke kan gå». Til slu*tt gir han gutten en tur i riggen sin, guttens mor ringer for å takke ham og Sovine selv snuser sangen til slu*tt: "Jeg melder meg av nå, før jeg begynner å gråte/Måte Gud ri med deg, 10-4 farvel." "Min gamle venn Teddy Bear" skulle senere dukke opp igjen i den samme sangerens hund som hjalp den samme sangeren. rundt etter et tordenvær gjør ham blind på en eller annen måte.

 • Dwight Yoakam, "I Sang Dixie"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (15)

  Selv om hanslo gjennom som en cowpunk på vestkysten, er den Kentucky-fødte Yoakam fortsatt en sørstatsgutt tvers igjennom. Med sin ivrige fele og generelle sykelighet er «I Sang Dixie» like fortvilet som en borgerkrigsklage, og forteller om en omstreifers triste og ensomme død på en «fordømt gammel LA-gate» før han konkluderer: «Ingen mer smerte, og nå er han trygg hjemme i Dixie». Det er en av flere hjemlengsellåter Yoakam skrev etter inspirerende besøk hjemme, og den var på repertoaret hans i nesten et tiår før han ga den ut. Pete Anderson, Yoakams produsent-gitarist-samarbeidspartner, betraktet det som et hullkort. "Jeg trodde det var hans beste sang ... en nummer én-plate," sa Anderson i Don McCleese sin 2012 YoakambiographyTusen mil fra ingensteds. Han hadde rett. Utgitt som singel fra 1988's darkBuenos Noches fra et ensomt rom"Dixie" ble Yoakams andre nummer én-hit.

 • Doug Supernaw, "Jeg kaller ham ikke pappa"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (16)

  "Jeg ringer ikkeHim Daddy» forteller historien om et skilt par og den unge sønnen fanget mellom dem. I pappas fravær "tar mammas nye innboende kjæreste seg av ting" - men til tross for dette nekter den lille gutten å kalle denne nye mannen, "pappa", lojalt forsikret, "han kan aldri bli som deg." Skrevet av Reed Nielsen, "I Don't Call Him Daddy" ble først spilt inn av Kenny Rogers, som ga den ut som singel i 1987. Sangen knakk aldri landets topp 40 for Rogers, men Supernaws versjon ble værende på nummer én i to uker i desember 1993. I en trist vri i det virkelige livet har Supernaw blitt betalt for barnebidrag for.

 • Ray Charles og Willie Nelson, "Syv spanske engler"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (17)

  når Ray Charles'karrieren nådde sitt nadir på slu*tten av syttitallet, den da 50 år gamle sangeren fant ut at Nashville, av alle steder, ikke hadde glemt ham: Clint Eastwood-duetten "Beers to You" nådde landets topp 50, en Loretta Lynn Opry-opptreden var en bølle hit og høsten 1980Hee Hawopptredenen var så vellykket at Buck Owens spøkte: "Du fortsett å henge rundt her, og du kommer til å holde på jevnt." Som det viste seg, var det akkurat det som skjedde. I 1983 og '84 spilte Charles inn sine to første countryalbum siden det andreModerne lyder, og i mars 1985 ga Willie Nelson-duetten "Seven Spanish Angels" ham sin første nummer én siden 1966. En Marty Robbins-aktig gunfighter-ballade forteller sangen historien om et par meksikanske banditter som mister livet til en besetning av dusørjegere som prøver å bringe dem tilbake til Texas. Etter at fyren blir skutt i forsøket på å rømme, retter damen sin tomme pistol mot angriperne hans, og sikrer at hun vil lide samme skjebne.

 • Lucinda Williams, "Sweet Old World"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (18)

  Skrevet i hyllesttil en venn som begikk selvmord, er «Sweet Old World» et fremtredende album fra Williams' album fra 1992 med samme navn, som er fullt av kontemplasjoner om livet, døden og alt det vi etterlater oss. Williams begynte å skrive sangen i 1979 etter at poeten Frank Stanford tok livet av seg med tre skudd mot hjertet, men den så ikke dagens lys før mer enn 13 år senere. WilliamsfortalteEn fra New Yorkhun holdt balladen "fordi karrieren min har blitt preget av andre mennesker, som alltid har vært menn, som fortalte meg hvordan jeg skulle høres ut." Sonisk er det ganske enkelt, med Williams som synger inn i en tom avgrunn, sprudlende av både tristhet og sinne.

 • Rascal Flatts, "Skin (Sara Beth)"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (19)

  Rascal Flatts takleren lidelse som gjør enda mer vondt enn «What Hurts the Most» med «Skin (Sara Beth)». For en tenåring fra Kentucky flyr de transformative utfordringene med kreft og kjemoterapi i møte med normaliteten på denne balladen (opprinnelig et skjult spor på 2005-talletFøles som i dag) som nådde nummer to påBillboardHot Country Songs-diagram. Strengere, piano, lett pedalstål og en stoisk Gary LeVox viser hvordan hun er «redd til døden» for et kommende skoleball hun må møte uten hår. På en klok måte demper daten hennes frykt ved å dukke opp med kuppelen barbert for å avslu*tte denne emosjonelle scenen.

 • Vern Gosdin, "meislet i stein"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (20)

  Innenfor det gråtende«Chiseled in Stone», den grenseløst forlatte Vern «The Voice» Gosdin går rett på hjertestrengene og rykker. Fylt med gospelharmoni og litt overfylt produksjonsmessig, beskriver Country Music Association Song of the Year fra 1989 kjølvannet av en elskers krangel, også kjent som "en annen del av himmelen som er gått til helvete." Mens Junior drikker bort sorgene sine, minner en eldre skikkelse ham om at han kunne ha det mye verre: "Du vet ikke om tristhet, 'til du møter livet alene/Du vet ikke om ensom' før det er meislet i stein." Med andre ord, finn ut av det - hun er i det minste ikke død.

 • Dolly Parton, "I Will Forever Hate Roses"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (21)

  Den røde rosener vår kulturs mest varige symbol på romantikk - som bare er en fin måte å si at det er den mest hackete, mest overbrukte kjærlighetsklisjeen som finnes. Men Dolly avdekker en ny rynke i et butikkslitt bilde. Her sender mannen hennes blomstene til henne, sammen med en kort avskjedslapp når han dumper henne, noe som får henne til å oppdage, som en annen poet en gang sang, at hver rose har sin torn, akkurat som hver cowboy synger en trist, trist sang.

 • Mel Tillis, "Livet gjorde henne sånn"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (22)

  Flott låtskriving HarlanHoward – mannen som definerte countrymusikk som «tre akkorder og sannheten» – går mesterlig over linjen «sympatisk» og «på en måte nedlatende» i denne skarpe vurderingen av hvordan en historie med hjertesorg etterlot en kvinne «kald og bitter». Lille Jimmy Dickens spilte den inn først. Ricky Shelton hadde en Number One-hit med seg. Men Tillis' kule reserve i hans 1967-versjon, gjenklang i et staselig pianoakkompagnement, drev teksten for maksimal ødeleggelse.

 • Ray Price, "For de gode tider"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (23)

  Skjønt Ray Priceførst møtte Kris Kristofferson da sistnevnte var vaktmester i Columbia Studios, sangeren husket ikke låtskriverens navn før han hørte hans "For the Good Times"-demo mellom settene under en 1969-turné. Etter å ha åpnet med linjen "Don't be so sad", blir sangen stadig mer tragisk, og beskriver de siste øyeblikkene av et sviktende forhold før det avslu*ttes med det avslu*ttende refrenget, "Hør hvisken fra regndråpene som blåser mykt mot vinduet/Og få tro at du elsker meg en gang til/For de gode stundene." ' i grønnere beitemarker." Likevel, mot slu*tten av 1970 hadde "For the Good Times" blitt årets største countrysang, og i årene etter skulle den bli en popstandard dekket av artister som Elvis Presley, Frank Sinatra, Johnny Cash og Michael Jackson, som sang den for moren sin på hennes 50-årsfest.

 • Vince Gill, "Gå hvil høyt på det fjellet"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (24)

  Selv om det høres utsom en gammel standard, skrev Vince Gill "Go Rest High on That Mountain" i 1994, inspirert av dødsfallet til countrystormen Keith Whitley på grunn av komplikasjoner fra alkoholisme i 1989. Selv om Gill begynte å skrive sangen etter Whitleys død, fullførte han den etter døden til sin egen eldre bror i 1993. Til tross for dens tragiske omstendigheter og ikke tragiske omstendigheter. . Mange andre mente det også, siden sangen vant to Grammy det året og mottok BMI-prisen for "Most Performed Song" i 1997.

 • Willie Nelson, "Blue Eyes Crying in the Rain"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (25)

  I årevis, Nelsonhadde skrevet hits for alle fra Patsy Cline til Frank Sinatra. Men det måtte et cover for å slå ham igjennom som en sanger i seg selv – «Blue Eyes Crying in the Rain», skrevet av Fred Rose i 1945 og spilt inn av Roy Acuff, Hank Williams, Conway Twitty og mange andre. Nelsons versjon kan være den sparsommeste av dem alle: bare gitar, trekkspill og såret warble som maler en uutholdelig trist siste farvel-scene i levende sepia-toner.

  "Blue Eyes" var midtpunktet i Nelsons magnum-opus fra 1975Rødhodet fremmed(et konseptalbum om en hane som ble morderisk flyktning), og det tok ikke lang tid før Nelsons versjon toppet listene og ble den definitive gjengivelsen. Til og med Reivers og UB40 har spilt inn «Blue Eyes» siden, og legenden sier at det var den siste sangen Elvis Presley noen gang spilte på pianoet hans i Graceland før hans død i 1977.

 • Dixie Chicks, «Travelin’ Soldier»

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (26)

  Austin-basert singer-songwriter BruceRobison ble inspirert til å skrive "Travelin' Soldier" etter at en venn ble aktivert for tjeneste i den første Irak-krigen. Robison ga ut den første versjonen av sangen – den tragiske kjærlighetshistorien til to ensomme tenåringer hvis spirende romantikk blir tråkket under vekten av Vietnamkrigen – på midten av nittitallet, men den ble en hit i 2003 etter at Dixie Chicks spilte den inn på nytt da den ble aktuelt igjen. Sangen topper seg en fredag ​​kveld på fotballkampen, når den unge mannens navn leses over høyttaleren mens publikum blir bedt om å be for "listen over lokale Vietnam-døde." Vi finner vår unge servitør «gråter helt alene under tribunen», og det er tydelig at hun gråter ikke bare for sin tapte kjærlighet, men for hennes knuste håp om «aldri mer å være alene, når brevet sa, soldaten kommer hjem». Kort tid etter at den toppet listene, brøt det ut kontrovers da Natalie Maines sa at hun skammet seg over at president Bush var fra hjemstaten deres Texas. I løpet av de to ukene etter falt «Travelin' Soldier» til nummer tre, og deretter helt utenfor listene.

 • Lee Brice, "I Drive Your Truck"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (27)

  Ved daggryav det 21. århundre kan countryballader ikke skilles fra kraftballader, gi eller ta noen småbybetegnelser – i dette tilfellet Braves-hatten, feltet, lastebilen, oppmerksomheten på bensinkjøring. Inspirert av historien om en far som holdt sin sønns Dodge rundt etter at sønnen ble drept i Afghanistan, er «Lastbil» ikke bare en utforskning av måtene vi prøver å opprettholde forbindelsen til mennesker vi har mistet gjennom det de etterlot seg, men om menn: hvordan de har lov til å føle, hvordan de ikke har det. "Du ville sannsynligvis slå meg i armen akkurat nå hvis du så denne tåren trille nedover ansiktet mitt," synger Brice. "Hei, jeg prøver å være tøff." Gitt sjansen til å besøke sønnens grav, velger faren stille bort. Sangen er der for å skape følelser på måter han føler at han ikke kan.

 • Merle Haggard, "Hvis vi klarer oss gjennom desember"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (28)

  Utgitt i oktober1973, «If We Make It Through December» forteller historien om en fabrikkarbeider som blir permittert kort før ferien og deretter blir plaget av skyldfølelse over sin manglende evne til å kjøpe «julefest» til datteren sin. Med arbeidsledighet og inflasjon på rekordhøye nivåer i 1973, og både olje og stål mangelvare, var Amerika midt i en av sine verste resesjoner til dags dato. Men mens overskriftene skrek om "bjørnemarkeder" og "økonomiske indekser", kom Haggards sang rett til kjernen av problemet: menneskene bak disse overskriftene. Enda viktigere, det speilet optimismen som skinte gjennom kampene: "Hvis vi kommer oss gjennom desember, vil vi klare oss." Alt dette ga sangen – som ble nummer én på countrylistene i desember – en holdbarhet som varte langt utover ferien.

 • Shelby Lynne, "Heaven's Only Days Down the Road"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (29)

  Tung ikke engangBegynn å beskrive Shelby Lynnes akustiske gjenfortelling av sitt eget ødelagte hjemmeliv i «Heaven's Only Days Down the Road». Av 2011-talletÅpenbaringsveien, sporet snur klokken tilbake til 1986, da Lynne var 17. Det var da hennes fremmedgjorte alkoholiserte far skjøt og drepte moren hennes før han vendte pistolen mot seg selv. Den gripende mordballaden graver seg dypt inn i farens psyke ("Last opp pistolen full av beklagelse/I ain't even pulled the trigger yet") og bemerker til slu*tt at de to små jentene - Lynne og yngre søster / countryartist Allison Moorer - har det bedre på denne måten. To skudd fungerer som siste tegnsetting.

 • Alan Jackson, "Hvor var du (da verden slu*ttet å snu)"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (30)

  Skrevet etterterrorangrep den 11. september 2001, "Where Were You (When the World Stopped Turning)" står som en av de mest gripende "of the people"-sangene som noen gang er skrevet. Jackson startet sangen som en måte for ham å forstå hva som skjedde i kjølvannet av angrepene, og da sangen var ferdig, var han motvillig til å gi den ut til offentligheten - på grunn av dens veldig personlige natur og fordi han ikke ville at noen skulle tro at han utnyttet tragedie. Til slu*tt overtalte familien og vennene hans på plateselskapet ham, og Jackson debuterte "Where Were You (When the World Stopped Turning)" live på den 35. årlige CMA Awards den november, og mottok en følelsesmessig stående applaus. Jacksons dyptfølte uttrykk for lamslått hjelpeløshet innkapslet den amerikanske kollektive bevisstheten perfekt, og sangen holdt seg på toppen av listene i fem uker. Dens høyeste utmerkelse ligger imidlertid i det faktum at den 16. november 2001 hedret kongressmedlem Mac Collins i Georgia sangen på gulvet i det amerikanske representantenes hus, og plasserte den i den permanente kongressrekorden.

 • Red Foley, "Old Shep"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (31)

  Regelen omChekhovs pistol gjelder for hunder i countrysanger: Hvis puppen vises i første vers, kommer den til å være død innen det siste. «Old Shep», en sang skrevet og opprinnelig spilt inn av Red Foley i 1931 (og fremført av en 10 år gammel Elvis Presley på Mississippi-Alabama Fair i 1945), er basert på en hund som Foley hadde som gutt. Etter hvert som Shep blir eldre og helsen svekkes, forteller veterinæren gutten at han må legge ned hunden. Selv om fortelleren tar opp pistolen sin, i Old Yeller-stil, "kunne han bare ikke gjøre det, jeg ville løpe / og jeg ønsket at de skulle skyte meg i stedet." I stedet legger Old Shep hodet på guttens kne og ser bevisst på ham før han fredelig går bort. I det siste verset synger Foley søtt om Doggie Heaven, der "Old Shep har et fantastisk hjem."

 • Lefty Frizzell, "Long Black Veil"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (32)

  Innspilt underbegynnelsen av den svært stiliserte Nashville Sound-æraen, "Long Black Veil" var en musikalsk avgang for honky-tonk-sangeren Lefty Frizzell. Midt i en gråtende glidegitar og myke, stokkende rytmer, forteller Frizzell historien om en mann som er falskt anklaget for drap: Helten vår kan ikke gi et alibi – å gjøre det ville avsløre forholdet han hadde hatt med sin beste venns kone – så han ender opp med å henrette for forbrytelsen, bokstavelig talt ta hemmeligheten sin i graven. Det tristeste øyeblikket er imidlertid forbeholdt elskeren hans, som jamrer i ly av nattevindene. "Nobody knows but me," synger Frizzell trist med sin dype, milde tanger. "The Long Black Veil" ble skrevet av Danny Dill og Marijohn Wilkin, som sier at en del av inspirasjonen til sangen var basert på en mystisk tilslørt kvinne som ofte besøkte graven til Rudolph Valentino.

 • Reba McEntire, "Hun tror han heter John"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (33)

  Som den dystreandre vers av TLCs "Waterfalls" ("Three letters tok ham til sitt siste hvilested"), tok denne 12-hankie-gråteren fra 1994 på seg AIDS/HIV-krisen i utvetydige ordelag, med et feilaktig one-night-stand som stavet en ung kvinnes undergang: "Hun lot en fremmed drepe håpene og drømmene sine." Skrevet av Steve Rosen og Sandy Knox (hvis bror døde av AIDS etter en blodoverføring i 1979), stoppet den knusende balladen på nummer 15 påBillboard's Hot Country Songs-diagram, men er fortsatt countrymusikkens høyest profilerte respons på krisen.

 • Faron Young, "Hello Walls"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (34)

  Honky-tonk-stjernen FaronYoung hang på Tootsie's Orchid Lounge i nærheten av Grand Old Opry da en strevende låtsmed med en stabel avviste demoer spilte denne sangen til ham. Melodien antyder ensom isolasjon selv om du ikke forstår et ord engelsk. "Hello Walls" ble en stor crossover-hit for Young, og etablerte karrieren til den unge forfatteren, Willie Nelson.

 • Johnny Cash, "Sunday Morning Coming Down"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (35)

  Fra frokostøltil skitne skjorter, ingen sang beskriver bedre følelsen av å våkne bakrus og alene enn «Sunday Morning Coming Down». Kris Kristofferson skrev det fra dypet av en dødsdømt Music Row-leilighet like etter at kona hadde dratt og tatt datteren deres med seg. «Søndag var den verste dagen i uken hvis du ikke hadde familie,» sa Kristofferson til biografen John Morthland i 1991. «Barene var stengt til klokken 1 på ettermiddagen... så det var ingenting å gjøre hele formiddagen.» Ray Stevens spilte inn «Sunday» først, men Cashs versjon – med all patosen en setning som «ikke det som var det halve av lyden» til nummer én." Faktisk," sa Kristofferson til NPR i fjor, "var det sangen som gjorde at jeg kunne slu*tte å jobbe for å leve."

 • John Michael Montgomery, "Den lille jenta"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (36)

  En dysfunksjonell familiesituasjonen treffer en katastrofal slu*tttone i John Michael Montgomerys såpeoperafortelling «The Little Girl». Den sisteBillboardHot Country Songs nummer én av karrieren hans beskriver en ung jente som gjemmer seg bak sofaen mens hennes narkotikamisbrukte mor og alkoholiserte far hertug - med fatale resultater. Støttet av harmonier fra bluegrass-stjernene Alison Krauss og Dan Tyminski og et arrangement for å oppfordre til vannverket, forblir Montgomery jevn når fabelen når sin åndelige avslu*tning.

 • George Jones, "Han slu*ttet å elske henne i dag"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (37)

  Skrevet avsamme team bak ekskona Tammy Wynettes 1968-signatur "D-I-V-O-R-C-E", "He Stopped Loving Her Today" kan være countrymusikkens største punchline-låt noensinne. I godt tegnet detalj beskriver den en fakkelbærende mann hvis kjærlighet endelig kommer tilbake til ham — i begravelsen hans. Den passer så naturlig for Possums fortvilte stemme, du kan ikke forestille deg noen andre som synger den. Og det skjedde nesten ikke.

  I Bob Allens biografi om Jones fra 1996Livet og tidene til en Honky Tonk-legende, sa produsent Billy Sherrill at Jones "hatet melodien og ville ikke lære den" fordi den var "for lang, for trist, for deprimerende." Selv etter at han endelig ga etter, sa Jones at "Ingen vil kjøpe den sykelige jævelen." I stedet ble "He Stopped Loving Her Today" Jones' første toppliste siden 1974 og blåste på egenhånd nytt liv i karrieren hans.

 • Brad Paisley og Alison Krauss, "Whiskey Lullaby"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (38)

  På plate ogspesielt på scenen kan Brad Paisley og Alison Krauss begge spille klassens klovn til perfeksjon, men denne duetten (utenfor Paisleys 2003)Gjørme på dekkene) vil utsøkt ødelegge hele ettermiddagen din, en stjernekrysset elskers klagesang der begge parter drikker seg i hjel, ett vers om gangen. Skrevet av Bill Anderson og Jon Randall (sistnevnte starter med linjen "He put that bottle to his head/And pulled the trigger" ogspiral utover, og/eller nedover), gikk den til topp fem i landet og tok ACM-prisen for årets vokale begivenhet. Videoen pakker en livstidsfilm med patos i de to første minuttene alene.

 • Hank Williams, "I'm So Lonesome I Could Cry"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (39)

  Ikke bare énav countrymusikkens mest stemningsfullt modne tekster, men kanskje også dens mest akutte diagnose av klinisk depresjon: Alt sangeren møter - fra gråten til en rødstrupe til sutringen fra et tog til det faktum at en fallende stjerne ikke lager noen lyd i det hele tatt - speiler hans mørke humør. Hank trodde det var et dikt, ikke en sang, opprinnelig skrevet for at alter egoet hans "Luke the Drifter" skulle resitere. Godt at han revurderte: Uten den milde melodien til å myke opp stemningen, kan det Elvis introduserte som "sannsynligvis den tristeste sangen jeg noensinne har hørt" under hans legendariske TV-konsert i 1973 på Hawaii ha vært for håpløst til å tåle.

 • Martina McBride, "betongengel"

  40 tristeste countrysanger gjennom tidene (40)

  Ingen inncountrymusikk har gjort mer for å bringe oppmerksomhet til misbruk enn Martina McBride. Hvor hun smash "Independence Day" (en avRolling Stones beste countrysanger gjennom tidene) handler om overgrep mot ektefeller, McBrides spor "Concrete Angel" fra 2002 beskriver mishandlingen av en liten jente i hendene til moren hennes: "Hun skjuler blåmerkene med lin og blonder." Mot slu*tten av sangen beskriver fortelleren «noen [gråter] midt på natten», mens naboene prøver å ignorere det. Men har det i det minste en lykkelig slu*tt? Vel, selv om sangen ikke gjør det (den aktuelle "betongengelen" er en gravmarkør), men arven gjør det. "Jeg har absolutt fått mange folk til å fortelle meg når jeg opptrer på show hva sangen betyr for dem,"sa medforfatter Rob Crosby. "Det faktum at noen få barn har sett musikkvideoen, som blinker nummeret til Child Help USA, og har vært i stand til å unnslippe en dårlig situasjon er en gledelig ting."

40 tristeste countrysanger gjennom tidene (2024)

FAQs

What is the most played country song of all time? ›

20 Most Popular Country Songs of All Time
 • I Walk In The Line – Johnny Cash. ...
 • Jolene – Dolly Patron. ...
 • Take Me Home, County Roads – John Denver. ...
 • All My Exes Live in Texas – George Strait. ...
 • The Gambler – Kenny Rodgers. ...
 • Mean – Taylor Swift. ...
 • Coward of The County – Kenny Rodgers. ...
 • He Stopped Loving Her Today – George Jones.
Dec 22, 2022

Who is the true king of country music? ›

George Harvey Strait Sr.

Given his influence on the genre, Strait has been named the "King of Country Music" by writers and music critics. Poteet, Texas, U.S. Pearsall, Texas, U.S. Strait's success began when his first single "Unwound" was a hit in 1981, helping introduce the neotraditional movement to the mainstream.

Who has the most number one hits in country music? ›

Without a doubt, George Strait holds the title of having the most number one singles. He holds the record of 44 songs that reached number one on the Billboard Hot Country Songs chart. However, there are still other country artists next to him.

What is a good country love song from a woman to a man? ›

“You Are” by Dolly Parton

Nobody can show your man how much you care like the Queen of Country. This is a simple song with romantic lyrics about falling in love. “You are my inspiration; you are the song I sing; you are what makes me happy; you are my everything/You are my daily sunshine; you are my evening star.”

Who is the greatest male country singer of all time? ›

George Strait

The reigning King of Country Music tops our list. George Strait has 33 platinum or multi-platinum records, more than any other country artist in history. He's third overall in the world of music behind only The Beatles and Elvis Presley.

What was the most played country song of the 90s? ›

Toby Keith, "Should've Been a Cowboy"

Of course country music's most played song of the '90s is part of this essential '90s country songs list. Toby Keith's "Should've Been a Cowboy" is timeless in a strange kind of way. While not the most universal story, fans appreciated the colorful characters he refers to.

Who is the greatest country songwriter of all time? ›

Hank Williams is one of the best songwriters in any genre of music, country or otherwise. Williams had an incredible ability to distill his heartache and pain, evidenced in songs like "I'm So Lonesome I Could Cry" and "Lovesick Blues."

Who was called Queen of Country Music? ›

Starting in the 1950s, Kitty Wells, known as "The Queen of Country Music," recorded hit after hit at a time when women didn't have hits in country music.

What song stayed at number 1 the longest? ›

"Old Town Road" holds the record for the longest stretch at No. 1 with 19 weeks. It also became the fastest song in history to be certified diamond.

What is #1 country song? ›

iTunes Top 100 Country Songs Chart

Sales chart of today's iTunes top 100 country songs 2023 is updated several times a day and was last updated Pacific Time. The current number one country song on iTunes is: Try That In A Small Town by Jason Aldean.

What is the best selling country album of all time? ›

The 50 Best-Selling Country Albums of All Time
 • Patsy Cline's Greatest Hits, Patsy Cline (1967) ...
 • Kenny Rogers' Greatest Hits, Kenny Rogers (1980) ...
 • Double Live, Garth Brooks (1998)
 • Wide Open Spaces, the Dixie Chicks (1998)
 • Ropin' the Wind, Garth Brooks (1991) ...
 • No Fences, Garth Brooks (1990)
 • Come On Over, Shania Twain (1997)
Jan 12, 2020

Which country has most beautiful songs? ›

The United States, United Kingdom, and Canada rank highly on the list of the 12 countries that produce the best music in the world, being home to many of the most iconic music acts of all time.

What country singer sings When a Man Loves a Woman? ›

According to Dan Penn the song was initially recorded by Percy Sledge at Rick Hall's FAME Studios at Muscle Shoals, before being re-recorded at the nearby Norala Studios owned by Quin Ivy. According to Quin Ivy, Percy Sledge was introduced to him by his friend Leroy Wright in Ivy's Tune Town record store.

What country song is about a girl in abusive relationship? ›

Country Songs That Bring Awareness to Domestic Violence
 • “ wait in the truck” by HARDY (feat. Lainey Wilson) ...
 • “ Concrete Angel” by Martina McBride. ...
 • “ Cover Girl” by Tyler Farr. ...
 • “ Church Bells” by Carrie Underwood. ...
 • “ Take Your Time” by Sam Hunt.
Oct 20, 2022

What country song was at number 1 the longest? ›

On top of recently surpassing Taylor Swift to become the artist with the most weeks at No. 1 on the billboard 200 chart this decade (21 weeks), Morgan Wallen's “Last Night” has now become the longest running No. 1 Country song in history on Billboard's Hot 100, surpassing “Lady” by Kenny Rogers from 1980.

Who is the best selling country artist of all time? ›

1. GARTH BROOKS. Garth Brooks' certified sales of 156.1 million put him right up there with the biggest-selling artists of any genre, ahead of rock titans like Pink Floyd, Led Zeppelin and The Rolling Stones.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5239

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.