Beste sanger å synge Acapella (2023)

Det finnes forskjellige typer musikk rundt om i verden, og de har alle unike egenskaper og lyder. Det er jazz som er veldig beroligende, veldig livlig rockemusikk, popmusikk og mer. Acapella er også en type musikk, men den er helt annerledes blant de andre typene siden den ikke har noe musikalsk akkompagnement. For å vite mer om denne vokale typen musikk, vil vi grave dypere inn i historien til acapella og de beste sangene å synge acapella.

Rask navigering

Hva er Acapella?

Historien om Acapella

De beste Acapella-gruppene i verden (fortid og nåtid)

1. Pentatonix

2. Hjem gratis

3. Peter Hollens

4. Filharmonien

5. Naturligvis 7

Beste sanger å synge Acapella

2. Thinking Out Loud av Ed Sheeran

3. Rude av Magic!

4. Secret Love Song av Little Mix

5. Speil av Justine Timberlake

Vanlige spørsmål

1. Hva er acapella i musikk?

2. Kan acapella ha musikk?

3. Hva er en god acapella-sang?

4. Hva er noen gode sanger å harmonere med?

5. Hvordan kan jeg harmonisere stemmen min?

Konklusjon

Hva er Acapella?

Acapella er en type vokalmusikk som kan gjøres solo eller som en gruppe. Denne typen sang har ikke noe musikalsk akkompagnement; i stedet bruker den bare stemmer som musikk. Hvis du skal gjøre det solo, er alt du trenger å gjøre å synge en sang uten dens musikalske akkompagnement, du vil allerede bli vurdert å synge en acapella. På den annen side, hvis du er i en gruppe, vil det være sangere som faktisk vil synge tekstene, og andre vil lage musikk gjennom vokalen deres.

Denne typen sang er veldig populær, da den vil fremheve vokalen til en bestemt person.

Siden acapella fokuserer på sangstemmen din, vil andre enkelt kunne si om du er god til å synge eller ikke.

Historien om Acapella

Acapella er faktisk en italiensk setning som betyr "i stil med kapellet." Det var opprinnelig et begrep som ble brukt for å beskrive musikken sunget i et lite tilbedelsesrom eller et kapell. Dette er fordi de fleste som synger på denne typen steder ikke har musikkinstrumenter. Bare store kirker og kirkesteder har musikkinstrumenter.

Begrepet acapella ble deretter populært over hele verden og ble brukt til å beskrive musikk uten musikalsk akkompagnement, enten det var hellig eller verdslig. I dag ble det å synge acapella en norm, og det er mange grupper og enkeltpersoner som praktiserer denne typen sang over hele kloden.

De beste Acapella-gruppene i verden (fortid og nåtid)

De fleste, spesielt tenåringene i den nye tiden, fant bare ut om acapella-verdenen på grunn av Pitch Perfect-filmene. Vel, i virkeligheten har denne typen musikk eksistert veldig lenge. Faktisk har det vært mange grupper som har gjort en enorm innvirkning på musikkindustrien ved å synge uten noe musikalsk akkompagnement.

Vi listet ned noen av de beste acapella-gruppene nedenfor.

1. Pentatonix

Acapella-gruppen Pentatonix ble dannet i 2011, og de ga ut mye høytider og mainstream-musikk. Gruppen har totalt fem vokalister, og de ble populære ved å dekkepopulære sangerjorden rundt. Gruppen fokuserte på sanger fra popsjangeren, men de har også fremført andre typer sanger som country, tradisjonell og R&B.

2. Hjem gratis

Hvis du er typen person som elsker countrysanger, er Home Free en flott acapella-gruppe å lytte til. Denne gruppen er ikke fokusert på popmusikk; snarere leverer de country-påvirkede låter med finesse. Sangene til denne gruppen er veldig fengende, og de er også veldig humoristiske, så publikum elsker dem.

3. Peter Hollens

Han er bare én person, men vi inkluderte ham i de beste acapella-gruppene i verden fordi Peter Hollens er en talentfull sanger som kan levere fantastiske opptredener på scenen. Denne fyren kan synge opptil 14 individuelle deler i en sang, noe som er veldig imponerende. Hans vokale kvalitet og rekkevidde er unik og ute av denne verden.

Du kan sjekke ut hans klassiske «Hallelujah»-cover med Jacki Evancho og hans populære gjengivelse av «Amazing Grace» med Home Free.

Hvis du elsker filmlydspor og showlåter, har han også mange covers.

4. Filharmonien

Denne filippinsk-amerikanske gruppen er en av de mest populære på listen fordi gruppen kan dekke sanger i en rekke sjangre. De er ekstremt allsidige, og de fikk verdensberømmelse etter at de dukket opp på nasjonal TV for en konkurranse. De fem vokalistene er ekstremt populære over hele verden, og de er kjent for mange forskjellige covers, men spesielt sangen "All of Me" av John Legend.

Du vil kanskje høre på "Monster Mash-up"-medleyen deres hvis du selv ønsker å se hvor talentfull denne gruppen er.

5. Naturligvis 7

På denne listen har Naturally 7 flest medlemmer, og det er også en av de mest suksessrike gruppene. Selv om de fleste foretrekker grupper med færre medlemmer, er denne gruppen ekstremt fantastisk, og de høres ikke for overveldende ut selv med flere medlemmer. De perfeksjonerte denne formelen med syv talentfulle sangere for å levere en fantastisk og overbevisende forestilling. Faktisk er de så fantastiske at du ville ha vanskelig for å se forskjell på musikkinstrumenter og stemmene deres.

Det er som om de synger med musikalsk akkompagnement når de bare bruker stemmene sine.

Beste sanger å synge Acapella

Hvis du har en nydelig stemme og du vil prøve noe annerledes, er acapella definitivt en måte å utfordre evnene dine når det kommer til å synge. Det er mange populære sanger du kan synge acapella, spesielt kjærlighetssanger og R&B.

Her er noen av de beste sangene å synge acapella.

1. Hei av Adelle

Hvis du har en kraftig stemme, er Hello av Adelle en god sang å starte. Den har en langsom rytme, og den lar deg utforske rekkevidden til stemmen din. Det er også en god måte å øve på pusten og fokusere påhvordan du slår de store toneneuten å tvinge stemmen din.

Du kan sjekke ut detteacapella-versjon av Hello.

2. Thinking Out Loud av Ed Sheeran

Ed Sheeran er kjent for sine sang- og musikkskriveferdigheter. Sangene hans høres fantastisk ut selv når du synger dem uten musikalsk akkompagnement. Han har mange sanger du kan sjekke ut, men Thinking Out Loud er ditt beste valg.

Her er enacapella-versjon av Thinking Out Loud.

3. Rude av Magic!

Hvis stemmen din er en baryton og ikke er for høy, er den beste sangen for å prøve å synge acapella Rude by Magic! Denne fengende sangen vil teste grensene for stemmen din.

Her er en enkelacapella-versjon av Rude.

4. Secret Love Song av Little Mix

Selv om du ikke kan betrakte Little Mix som en acapella-gruppe, hadde de noen få sanger som de sang i acapella. Secret Love Song er en av deres beste sanger som ville vært et godt valg hvis du er i en acapella-gruppe, og du vil prøve acapella.

Her er noen av de populæreacapella-sanger av Little Mix.

5. Speil av Justine Timberlake

Dette er et fantastisk valg for både mannlige og kvinnelige sangere som ønsker å prøve acapella. Justin Timberlakes stemme er ekstremt allsidig at selv kvinnelige sangere vil ikke ha det vanskelig å synge denne sangen uten musikalsk akkompagnement.

Her er enacapella-versjon av Mirrors.

Vanlige spørsmål

1. Hva er acapella i musikk?

Acapella er en type musikk uten noe musikalsk akkompagnement. Hvis du synger en sang uten musikk og du bare bruker stemmen din, kan den betraktes som acapella. Hvis du bruker stemmen tilskape harmoni, så kan du behandle den som acapella også. I utgangspunktet, så lenge du synger uten å bruke musikkinstrumenter, kan det kalles acapella.

2. Kan acapella ha musikk?

Ja, acapella kan ha musikk så lenge harmonien gjøres med bruk av stemmen din. Du kan bruke en beatbox som bakgrunnsmusikk, og den vil bli vurdert som acapella. Så lenge du synger uten musikkinstrumenter eller andre ting som kan produsere en lyd eller musikk, så er det acapella.

3. Hva er en god acapella-sang?

Enhver sang er flott for acapella, men det vil avhenge av sangeren. Noen sanger passer til stemmen du har, men andre sanger passer ikke godt til stemmen din. Du vil også oppdage at det er sanger som er veldig vanskelige å synge, spesielt rapsangene som er ekstremt raske. De er vanligvis ikke en god passform for acapella med mindre du planlegger å gjøre noen endringer i sangen.

4. Hva er noen gode sanger å harmonere med?

Hvis du leter etter sanger som er perfekte for harmonisering, bør du se på sangene til Boys II Men. Alle sangene deres er ganske utrolige på grunn av deres harmonisering. Hvis du vil øve, vil sangene deres være et godt valg.

5. Hvordan kan jeg harmonisere stemmen min?

Den beste måten å øve på harmonisering er å gjøre det sammen med en partner. La noen synge melodien, og du bør synge harmonien. Deretter bytter du opp. Det er også bedre om du har en lærer som vil sjekke fremgangen din og peke på områdene du bør forbedre deg på.

Konklusjon

Å synge acapella er både en utfordring og en mulighet. Det lar sangere se grensen for stemmene sine og forbedre kvaliteten over tid.

Det er veldig utfordrende fordi det musikalske akkompagnementet ikke kan skjule feilene dine når du synger. Likevel er det en god måte å polere ferdighetene dine på.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 17/11/2023

Views: 5707

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.