De 12 morsomste countrylåtene, fra Brad Paisley til Johnny Cash (2023)

Countryfans elsker countrymusikk på grunn av dets relaterte innhold og dens medfødte evne til å uttrykke ekte menneskelige følelser gjennom sang. Dette manifesterer seg gjennom hjerteskjærende ballader så vel som rørendekjærlighetssanger. Et annet kjennetegn ved countrymusikk er imidlertid at den ikke tar seg selv så høytidelig, og det er god plass for countryartister å ha sans for humor. Faktisk viser countrymusikkhistorien oss at artister har sunget humoristiske sanger helt siden sjangerens begynnelse. Til ære for det, her er de 10 morsomste countrylåtene som garantert vil få en latter ut av lytterne.

12. "Når det regner det renner," Luke Combs

Luke Combs finner sølvet og litt til i et brudd på den humoristiske «When It Rains it Pours», om en heldig mann som vinner i lotto, en tre netters strandferie, en brukt firehjuling og en gratis runde golf etter at kjæresten sparker ham til fortauskanten. Det viktigste er at han ikke lenger trenger å besøke sin «eks-fremtidige svigermor».

11. Du kan ikke gå på rulleskøyter i en bøffelflokk,» Roger Miller

Roger Miller er kongen av humoristiske countrysanger, som «Do-Wacka-Do» og «Chug a Lug», men gjør ingen feil: hans smarte tekster holdt alltid visdomsråd og visdom. Ta sangen hans «You Can't Rollerskate in a Buffalo Herd» for eksempel. Det som ved første lytt kan virke som en sang fylt med useriøse tekster, er faktisk en sang om å finne lykke på uventede steder.

10."Some Beach," Blake Shelton

Alle som kjenner Blake Shelton vet at han er en humoristisk fyr. Fra hans morsomme tweets til hans krumspring som trenerStemmen,Shelton er ikke redd for å vise sine komiske farger i livet sitt eller musikken sin. Dette har vist seg i mange av sangene hans, men spesielt i singelen hans fra 2004, "Some Beach." I denne sangen spiller Shelton rollen som en fyr som er detbareikke ha en god dag. Han blir snudd av en fyr på motorveien, noen stjeler parkeringsplassen hans, og spikeren i kisten (eller nålen i tannkjøttet) kommer når tannlegen begynner å bore før den bedøvende medisinen startet. Shelton følger hver av disse situasjonene ved sint å proklamere «Some Beach», som høres ut som et visst banneord først, men lytterne innser snart at han rett og slett drømmer om å være på en strand i stedet for i disse dårlige situasjonene.

9. "Tequila får klærne hennes til å falle av," Joe Nichols

Tidlig på 2000-tallet var fullt av morsomme countrysanger og Joe Nichols singel fra 2005, "Tequila Makes Her Clothes Fall Off," er intet unntak. Sangen fungerer som en advarende historie om en kvinne som blir litt vill når hun drikker tequila. Kvinnen det gjelder er Nichols' kjæreste eller kone i sangen, og han synger om at hver gang hun drikker tequila, begynner hun å miste klær en etter en. Det starter med en øredobb eller en kontaktlinse her og der, og før hun vet ordet av det kommer hun hjem i en duk.

8. "Girl In A Country Song," Maddie & Tae

Countrymusikk går alltid gjennom faser, og fra omtrent slutten av 2000-tallet til tidlig til midten av 2010-tallet gikk sjangeren gjennom en fase som nå har blitt ansett som «bro-country». Tiden ble preget av sanger som skildrer kvinner i et stereotypt lys, og i 2014 ropte den da ukjente kvinnelige duoen Maddie & Tae ut mainstream country for disse sangene. I "Girl In A Country Song" målrettet de 18 år gamle sangerne disse stereotype låtene og sang om hvordan de ikke ville være kvinnene i sangene. De holdt sangen lett og humoristisk mens de pirket på den nåværende tilstanden til sjangeren, men de gjorde likevel et sårt tiltrengt poeng.

7. "Drunk on a Plane," Dierks Bentley

Dierks Bentleyer en annen countrysanger som har en evne til å gi ut morsomme sanger. Tidlige former for dette er "What Was I Thinkin'" og "How Am I Doin," og han viser humoren sin igjen i 2014s "Drunk on a Plane." Denne sangen bruker litt selvironisk humor når Bentley spiller rollen som en brudgom hvis kommende kone forlot ham ved alteret. Bentley sitter nå fast og drar på bryllupsreisen alene, og han er litt deprimert mens han synger,"Jeg vedder på at fyren på midtgangen trodde jeg var gal fordi jeg teipet bildet ditt til seteryggen rett ved siden av meg / Nå har jeg tomme miniflasker som fyller begge skuffene våre / jeg blir full på et fly."Før han vet ordet av det, har flyet imidlertid forvandlet seg til en fest, og han er over sin eks-forlovede. Musikkvideoen til sangen fortjener også en latter ettersom karakteren i sangen opplever denne flyfesten på egenhånd og Bentley spiller piloten.

6. «Du er grunnen til at barna våre er stygge», Loretta Lynn og Conway Twitty

Conway Twittyog Loretta Lynn holder ikke tilbake i sangen deres fra 1978, «You're The Reason Our Kids Are Ugly». I melodien synger Twitty og Lynn fra perspektivet til en mann og kone som er engasjert i en merkelig krangel der de klandrer hverandre for visse ting. For eksempel synger Twitty,"Du er grunnen til at jeg byttet fra øl til brus,"og Lynn synger,"Du er grunnen til at jeg aldri får gå til skjønnhetsbutikken."Så klandrer de to hverandre for å være grunnen til at barna deres er stygge. Sangen er åpenbart tungen i kinnet siden ingen gode foreldre ville si noe slikt om barnet sitt, men det er nok et eksempel på den tørre sarkasmen som finnes i countrymusikk.

5. "Cold One," Eric Church

I 2014,Erik kirketok tilsynelatende en side fra Brad Paisley med utgivelsen av «Cold One». I sangen maler Church et bilde av en kvinne som går ut på mannen sin mens han sitter og drikker en øl på en varm dag. I likhet med Paisleys "I'm Gonna Miss Her", ser det ut til at Church er mer plaget av det faktum at kvinnen tok en av ølene hans enn han er over at hun skulle dra."Det var en kald en jeg aldri vil få tilbake / Hvis hun måtte gå, måtte hun la meg en øl igjen av en sixpack,"Han synger. Humoren ligger i historien om en annen mann uten hjertesorg.

4. «Red Solo Cup», Toby Keith

Countrymusikk er full av inderlige låter viet til mennesker, hunder og til og med lastebiler, men det er bare én sang viet til en kopp.Toby Keiths"Red Solo Cup" er en sang om nettopp det - en rød solokopp i plast man drikker fra på en fest. Gjennom hele sangen synger Keith om at alle fordelene med koppene - som at de er "billige og disponible" og "om fjorten år er de nedbrytbare" - blir mer lidenskapelig for hvert vers. I refrenget synger Keith og noen av de bøllete vennene hans om den "beste beholderen" enda mer:"Rød solokopp, jeg fyller deg, la oss ha en fest."I det siste verset begynner Keith å syngetilkoppen, kaller den"frukten til min vevstol."Deretter forteller han koppen "I Love You" før han begynner i det uregjerlige siste refrenget.

3. "I Don't Even Know Your Name," Alan Jackson

I denne 90-tallsklassikeren forteller Alan Jackson den eldgamle historien om en mann som blir full av tequila og ender opp med å gifte seg med servitøren sin.

"Det neste jeg husker, hørte jeg bryllupsklokker/Stå ved siden av en kvinne, i et langt hvitt blondeslør
Jeg løftet sløret, og hun smilte til meg, uten venstre fortann."Jackson synger."Og jeg sa "hvor i helvete er jeg, og hvem i helvete er du?"/Hun sa "Jeg var servitøren din, og etternavnet vårt er nå det samme"/"Fordi jeg er gift med deg baby, og jeg vet ikke engang navnet ditt."

Sangens musikkvideo spiller komikeren Jeff Foxworthy.

2. "ABoy Named Sue,"Johnny Cash

Mens nyere countrymusikk har servert noen morsomme sanger, har countryartister brukt humor i musikken sin i flere tiår.Johnny Cashvar spesielt dyktig på dette, og ett eksempel er "A Boy Named Sue", som Cash fremførte live i San Quentin State Prison i 1969. I sangen, opprinnelig skrevet av poetenShel Silverstein, Cash antar karakteren av en mann hvis fremmedgjorte far ga ham det uheldige navnet Sue. Han gjør det til sitt livs oppdrag å finne faren sin og drepe ham for å ha gitt ham det «forferdelige navnet». Etter å ha funnet ham kjempe kort mot ham, avslører imidlertid faren at han ga ham navnet for å gjøre ham tøff. Bråket endte med at de to mennene tilga hverandre. Cash innrømmer fortsatt at det er et forferdelig navn på slutten av sangen, men synger,"Og hvis jeg noen gang får en sønn, tror jeg at jeg kommer til å kalle ham Bill, eller George, hva som helst, men Sue!"

1. "I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song)," Brad Paisley

Brad Paisley er ikke bare en mestergitarist, men han er også en mesterlåtskriver som har en måte å tilføre musikken sin briljant humor. Han viser dette frem i sanger som "Alcohol", "Ticks", "I'm Still A Guy" og flere, men et av de tidligste og beste eksemplene kommer i form av singelen hans fra 2001,"Jeg kommer til å savne henne (The Fishin' Song)."I denne melodien setter Paisley scenen til en ektemann som elsker å fiske littfor myeog en kone som truer med å dra hvis hun drar til sjøen igjen. Ved første lytting kan lytteren tro at mannen er i ferd med å følge konas ønsker og tilbringe dagen med henne, men så synger Paisley disse ikoniske ordene."Vel, jeg kommer til å savne henne når jeg kommer hjem / Men akkurat nå er jeg på denne innsjøen, og jeg sitter i solen."Sangen, og Paisleys levering av den, treffer det morsomme beinet perfekt når han antar karakteren av en reservert mann som bryr seg mer om fiske enn forholdet sitt – i alle fall i øyeblikket.

Hederlige omtaler: Tim McGraws «Do You Want Fries With That», Gretchen Wilsons «Redneck Woman», Trace Adkins «Honkytonk Badonkadonk», Big & Richs «Save A Horse, Ride A Cowboy», George Straits «All My Exes Live In» Texas," Mark Chesnutts "Bubba Shot The Jukebox", Billy Curringtons "Like My Dog", Joe Diffies "John Deere Green", Kenny Chesneys "She Thinks My Tractor's Sexy" og Bobby Bares "Dropkick Me Jesus", Jerry Reeds " She Got the Goldmine, I Got the Shaft," Roy Clarks "Thank God and Greyound", Toby Keiths "As Good as I Once Was"

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i april 2021. Den ble oppdatert 30. juni 2022.

LES MER:Tidenes beste country-kjærlighetssanger

Du kommer kanskje også til å like

De 12 morsomste countrylåtene, fra Brad Paisley til Johnny Cash (1)

Lister

10 Nødvendigheter for Country Party-sang for helgespillelister

De 12 morsomste countrylåtene, fra Brad Paisley til Johnny Cash (2)

Musikk

10 relaterte countrysanger om å vokse opp

De 12 morsomste countrylåtene, fra Brad Paisley til Johnny Cash (3)

Musikk

12 beste countryduetter gjennom tidene

De 12 morsomste countrylåtene, fra Brad Paisley til Johnny Cash (4)

Musikk

12 mest sexy countrysanger

FAQs

What is the history of the song I Walk the Line by Johnny Cash? ›

The song's lyrics discuss resisting temptation, being accountable, and remaining faithful to Vivian Liberto during his first marriage. However, Johnny Cash would eventually divorce Vivian Liberto and then marry June Carter. Liberto would write a book called I Walked the Line about her time with Cash.

Where did Johnny Cash write I Walk the Line? ›

Cash wrote the song backstage one night in Gladewater, Texas, as a “pledge of devotion,” which turned out to be such a challenging promise to keep up.

How much was Johnny Cash worth before he died? ›

After a long and prolific music career, Cash left plenty of Cash for his son but little for his daughters, according to his will. The Nashville Ledger reported that just before his death, he finalized his estate details. He'd amassed a $60 million to $100 million fortune.

What was Cash's first hit? ›

Cry! Cry!,” was Cash's first hit, selling a healthy 100,000 copies in the southern states alone and helping to formally launch his career. He kicked off a co-headlining tour with Elvis as a result of the success of this song and the mysterious troubadour was introduced to the world.

What are the key changes in I Walk the Line? ›

“I Walk The Line” ... In the original recording of this song, here's what Cash does: Starts in the key of F (chords are F, B♭, and C7), then. Shifts down a fifth to the key of B♭ (chords are B♭, E♭, and F7), then.

How accurate is Walk the Line? ›

True to life, “Walk the Line” depicts Johnny Cash as having serious issues with substance abuse. When it comes to the specifics of when and how he overindulged however, the filmmakers do take a few liberties.

Was Walk the Line filmed at Johnny Cash's house? ›

Walk the Line Filming Locations in Mississippi

This lakefront house in Hernando, a town in the Mississippi Delta, was used as Johnny Cash's home where he drove his tractor in the water. The real home in Hendersonville, Tennessee burned down in 2007.

Did Joaquin actually sing walk the line? ›

Joaquin Phoenix and Reese Witherspoon performed all of the songs themselves, without being dubbed. They also learned to play their instruments (guitar and auto-harp, respectively) from scratch.

What is the meaning of walk the line? ›

(idiomatic) To act in a non destructive or damaging manner, whether physically or mentally to those you hold dear and/or respect. To exercise self-control. To mark or secure a boundary by walking along it.

How much money did Johnny Cash leave his daughters? ›

The four kids that Cash had with his first wife — Rosanne, Cindy, Tara, and Kathleen — didn't get any of the royalties from the song. Johnny gave each of his four daughters $1 million in his will. However, that's nothing compared to the steady stream of royalties generated by the hit country song.

Who raised Johnny Cash's daughters? ›

Their four daughters were raised by their mother. Johnny Cash met June Carter of the iconic Carter Family while out on tour, and the two quickly became infatuated with each other. In 1968, 13 years after they first met at the Grand Ole Opry, Cash proposed to June.

How much older was Elvis than Johnny Cash? ›

Elvis called him "old man" because John was 3 years older than him and married.

What was Johnny Cash's biggest selling single? ›

A Boy Named Sue

Another hit taken from one of Cash's legendary prison recordings, this song, written by the poet and children's author Shel Silverstein, became his highest-charting single when the recording of it from At San Quentin was released in 1969.

What is Johnny Cash's most listened to song? ›

I Walk the Line

This is perhaps the most well-known Johnny Cash song of all time, and it helped push him to stardom way back in 1957. But most people are unaware that he wrote it as a ballad to his wife of the time, but the record label thought it just wasn't coming across in the right way.

Who got all of Johnny Cash's money? ›

Johnny died just four months later on September 12, and his son recalled his mother's death being the most difficult thing his father had endured. The Hurt singer reportedly left almost all of his estate to his son John, as well as publishing rights from his iconic song Ring of Fire.

Who did Johnny Cash write I Walk the Line about? ›

“I Walk the Line” is one of Johnny Cash's most famous songs, and it originally started off as a message of his love to his then-wife Vivian Liberto. The couple wed in 1954 and welcomed four daughters together – Rosanne, Kathy, Cindy and Tara – before divorcing in 1966.

What is the meaning of Walk the Line? ›

(idiomatic) To act in a non destructive or damaging manner, whether physically or mentally to those you hold dear and/or respect. To exercise self-control. To mark or secure a boundary by walking along it.

Is Walk the Line a true story about Johnny Cash? ›

Walk the Line is a 2005 American biographical drama film directed by James Mangold. The screenplay, written by Mangold and Gill Dennis, is based on two autobiographies by the American singer-songwriter Johnny Cash: Man in Black: His Own Story in His Own Words (1975) and Cash: The Autobiography (1997).

Did Joaquin actually sing Walk the Line? ›

Joaquin Phoenix and Reese Witherspoon performed all of the songs themselves, without being dubbed. They also learned to play their instruments (guitar and auto-harp, respectively) from scratch.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 05/11/2023

Views: 6379

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.