De 20 morsomste countrylåtene (2023)

Som sjanger er countrymusikk kjent for å takle mange tunge problemer - kjærlighet, tap og alt i mellom. Men den er også helt villig til å spøke rundt fra tid til annen, noe som har resultert i massevis av morsomme sanger som spenner fra subtile og tunge i kinnet til det ytre morsomme.

Bla gjennom lysbildefremvisningen nedenfor for 20 av de morsomste sangene i countrymusikkhistorien, fra Ray Stevens' gospelinspirerte «Mississippi Squirrel Revival» til Luke Combs' «When It Rains It Pours».

1 av 20

"Har jeg barbert bena mine for dette," Deana Carter

De 20 morsomste countrylåtene (1)

Terry Wyatt/Getty Images for Country Music Hall of Fame & Museum

Stort sett enhver kvinne som noen gang har vært gift med en mann kan relatere seg til denne klassikeren fra 1995. I «Did I Shave My Legs For This» beklager Deana Carter morsomt over vemodene ved å være gift med en uoppmerksom mann - en som er for opptatt med å se spillet til å legge merke til at hun har blitt fancy.

2 av 20

"Du er grunnen til at barna våre er stygge," Loretta Lynn og Conway Twitty

De 20 morsomste countrylåtene (2)

Richard E. Aaron/Redferns

Country-ikonene er den mest morsom av de mange Conway Twitty og Loretta Lynn-debutene, og klandrer hverandre for sine (hypotetiske) morsomme barn på denne klønete hiten fra 1979.

3 av 20

"Jeg kommer til å savne henne," Brad Paisley

De 20 morsomste countrylåtene (3)

Mike Coppola/Getty Images

I «I'm Gonna Miss Her» vil hovedpersonen i Brad Paisleys dummeste sang mye heller dra på fisketur enn å høre på sin masende kone. «Jeg kommer til å savne henne, når jeg kommer hjem», synger han. "Men akkurat nå er jeg ute på denne innsjøen, og jeg sitter i solen."

4 av 20

"Hold kjeft og fisk," Maddie & Tae

De 20 morsomste countrylåtene (4)

Rick Diamond/Getty Images for CRS

I nok en morsom country-sang som involverer fiske, synger countryduoen Maddie & Tae fra 2010-tallet om problemene med å ta en «bygutt» ut til sjøen på «Shut Up And Fish». Alle tekstene handler om en fyr som er for opptatt med å prøve å ta en pasning til å fange fisk, og konsekvensene er morsomme.

5 av 20

"Tequila får klærne hennes til å falle av," Joe Nichols

De 20 morsomste countrylåtene (5)

Rick Diamond/Getty Images for Country Thunder USA

Når du blander insinuasjoner med den virkelige tilbøyeligheten til en tequila-tung margarita for å få deg til å miste tingene dine, må du se musikkvideoen til "Tequila Makes Her Clothes Fall Off" for å virkelig skjønne vitsen.

6 av 20

"Jeg skal leie en Wino for å dekorere hjemmet vårt," David Frizzell

De 20 morsomste countrylåtene (6)

David Redfern/Redferns/Getty Images

Hovedpersonen i denne tongue-in-cheek David Frizzell-låten er lei av at den gamle mannen hennes bruker for mye tid på å drikke, så hun truer med å hente inn en "wino" for å gjøre hjemmet deres mer innbydende for denne uavskrekkede barfluen.

7 av 20

"Gutt som heter Sue," Johnny Cash

De 20 morsomste countrylåtene (7)

RB/Redferns

Litt trist og mye morsomt, Johnny Cash forteller historien om en gutt hvis far kalte ham Sue for å skjerpe ham. Og skjerp ham han gjorde, som du vil lære i kulminasjonen av sangen.

8 av 20

"Some Beach," Blake Shelton

De 20 morsomste countrylåtene (8)

Matt Winkelmeyer/Getty Images for iHeartMedia

Alle som elsker litt ordlek - og ferie! — vil sette pris på Blake Sheltons «Some Beach». Det er en sang som starter om de små frustrasjonene i livet, og går over til å fantasere om å la disse stressfaktorene smelte bort mens du stirrer på havet.

9 av 20

«Når det regner, regner det,» Luke Combs

De 20 morsomste countrylåtene (9)

Mike Coppola/Getty Images for SiriusXM

I stedet for den samme gamle triste break-up-låten, får Luke Combs en ganske heldig pause på «When It Rains It Pours», breakout-hiten fra debutalbumet hans. Etter at han blir dumpet, ser det ut til at formuen går hans vei - han vinner en liten lottopott, drar ut til sjøen for å fiske, og får til slutt sitt store gjennombrudd på radioen.

10 av 20

"Farvel Earl," The Chicks

De 20 morsomste countrylåtene (10)

Rick Madonik/Toronto Star via Getty Images

The Chicks styrte eteren på 90-tallet, og den mest smittende av disse hitene er «Goodbye Earl», en sang om å myrde en voldelig eksmann som på en eller annen måte føles helt oppegående og verdt å le.

11 av 20

"Bubba Shot The Jukebox," Mark Chesnutt

De 20 morsomste countrylåtene (11)

Mat Hayward/Getty Images

I denne countryklassikeren fra 90-tallet blir hovedpersonen Bubba fastlåst av loven fordi han, som Chesnutt synger, satte en kule i jukeboksen etter at den «spilte en trist sang og fikk ham til å gråte». Selve historien er morsom, og Chesnutt legger mye energi i å virkelig gjøre disse tekstene morsomme.

12 av 20

"It's All Going to Pot," Willie Nelson og Merle Haggard

De 20 morsomste countrylåtene (12)

Robert Knight/Redferns

Hva er mer fnisefremkallende enn to countrylegender som snakker om å bruke alle pengene sine på marihuana? Stort sett ingenting. Det er selvfølgelig helt til du ser videoen, der Haggard og Nelson tuller i studio mens de inntar (sannsynligvis) store mengder av stoffet i sangtittelen.

13 av 20

"She Got The Gold Mine, I Got The Shaft," Jerry Reed

De 20 morsomste countrylåtene (13)

GAB Arkiv/Redferns

Jerry Reed klarer å gjøre en sang om en bitter skilsmisse til en kneslapper, takket være hans direkte levering og iboende komiske teft. Men, ikke overraskende, ler ikke Reed. "De delte det rett på midten, aog så ga de henne den bedre halvdelen," synger han. "Vel det hele høres morsomt ut, but det gjør for vondt å le."

14 av 20

"Pickup Man," Joe Diffie

De 20 morsomste countrylåtene (14)

Tim Mosenfelder/Getty Images

Det er mange countrysanger om pick-up-biler, men ingen av dem har sansen til Joe Diffies «Pickup Man». Den dobbelte teksten til side, er det en sang om en mann som i en tidlig alder innser hvor mye damene ikke kan motstå en fyr i en lastebil.

15 av 20

"It's Five O'Clock Somewhere," Alan Jackson og Jimmy Buffett

De 20 morsomste countrylåtene (15)

R. Diamond/WireImage

Sammen med den legendariske strandbomsen Jimmy Buffett spilte Alan Jackson inn en hymne for 9-til-5ere overalt med "It's Five O'Clock Somewhere." Den er perfekt for de dagene hvor du er klar til å klokke ut tidlig, gå til baren og nippe til noe «høyt og sterkt».

16 av 20

"Ti runder med Jose Cuervo," Tracy Byrd

De 20 morsomste countrylåtene (16)

Tim Mosenfelder/Getty Images

I denne moderne countrydrikkesangen gjør Tracy Byrd det utenkelige og går 10 runder med Jose Cuervo tequila. Kanskje ikke overraskende, ting går ikke akkurat bra, og det er mye å le av i denne sprit-gjennomvåte komedien av feil.

17 av 20

"Mississippi Squirrel Revival," Ray Stevens

De 20 morsomste countrylåtene (17)

Rick Diamond/Getty Images for Country Music Hall Of Fame & Museum

Ok, så det er teknisk sett en parodisang, men det er ikke til å nekte country-twangen i komedieartisten Ray Stevens sin «Mississippi Squirrel Revival», der et egensindig ekorn forårsaker noe ekte – og morsomt – kaos ved gjenoppliving i et kirketelt.

18 av 20

"One Piece at A Time," Johnny Cash

De 20 morsomste countrylåtene (18)

Beth Gwinn/Redferns

Det kan ta deg en lytt eller to for å innse at denne Johnny Cash-sangen, utgitt i 1976, handler om å stjele en bil. Den forteller historien om en mann som jobber på samlebåndet hos General Motors og legger ut en genial plan om å stjele en Cadillac – en del om gangen.

19 av 20

"Takk Gud og Greyhound," Roy Clark

De 20 morsomste countrylåtene (19)

Kirk West/Getty Images

Det er ikke mange sanger skrevet i takknemlighet til Greyhound Bus Lines, men Roy Clark satte virkelig pris på hvordan den ikoniske transportmetoden hjalp til med å ta hans fremmedgjorte elsker langt, langt bort.

20 av 20

"Jeg vet ikke engang navnet ditt," Alan Jackson

De 20 morsomste countrylåtene (20)

Rick Diamond/Getty-bilder

Alan Jackson er kanskje mest kjent for sin tradisjonelle country-etos og sunne gospelcover, men han er også litt frekk fra tid til annen. På «I Don't Even Know Your Name» ender han opp med en skisseaktig servitør han ikke engang kjenner etter å ha våknet fra en blackout. For å drive hjem den komiske effekten, vervet Jackson komikeren Jeff Foxworthy til å spille hovedrollen i sangens musikkvideo.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 26/12/2023

Views: 6373

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.