De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (2023)

ThanGrammy i 2021kom aldri til å bli normalt. De63. årlige Grammy Awardsvekslet mellom et utendørs oppsett rundt Los Angeles Convention Center befolket med små bord med stjerner, og en innendørs scenescene for forestillingens kulisser. Vert Trevor Noah støttet det nesten fire timer lange arrangementet med en beundringsverdig insistering på å holde seg energisk. Det føltes ikke som et Zoom-arrangement – ​​takket være de liveforestillingerog den personlige sitteplassen - men det føltes ikke helt som Grammyene heller. Likevel var det en historisk kveld. Her er noen av de mest minneverdige øyeblikkene fra 2021 Grammy Awards.

Mest uunngåelig: Kvinner lager historie

De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (1)

LOS ANGELES, CALIFORNIA – 14. MARS: Beyoncé mottar prisen for beste R&B-ytelse for «Black Parade» på scenen under den 63. årlige GRAMMY Awards på Los Angeles Convention Center 14. mars 2021 i Los Angeles, California. (Foto av Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy)

Getty Images for The Recording A—2021 Recording Academy

Med sin assist på Megan Thee Stallions "Savage (Remix)" og sin egen seier for "Black Parade" som beste R&B-opptreden, skrev Beyoncé historie som den mest vinnende kvinnen i Grammy-historien, med 28 priser. (Hun knytter Quincy Jones). Hun var ikke den eneste artisten som slo rekord: med Taylor Swifts seier forFolkloreSom Årets album ble Swift den første kvinnen som vant den spesielle prisen tre ganger.

Swift og Beyoncé var bare to av kvinnene som fullstendig dominerte kveldens Grammys. Billie Eilish tok med seg årets rekord for «Everything I Wanted». Megan Thee Stallion ble beste nye artist, vant to ganger for «Savage» og fremførte en høyoktan medley – sammen med Cardi B, og storkoste seg. Dua Lipa, også en vinner for albumet sittFremtidens nostalgi, forsterket kveldens energi tidlig med en glitrende egen opptreden. I en overraskelse, H.E.R. tok hjem pokalen for «I Can’t Breathe» som Årets sang. Og en trio av countrymusikkstjerner – Miranda Lambert, Mickey Guyton og Maren Morris – beviste, i en serie soloopptredener, hvorfor kategorien Country Music Album var alle kvinner i år.

Grammyene – og musikkindustrien generelt – har lenge blitt kritisert for kvinnehat og for å undervurdere bidragene til kvinnelige artister. (Se: tidligere Recording Academy-president Neill Portnowsuttalelsei 2018 at kvinner trengte å "trappe opp", og Lipas svar mens hun tok imot prisen henneset år senere.) Kvelden viste at kvinner ikke bare har «trappet opp»: de har tatt over fullt og helt med rette. Eller i det minste ser Grammyene dem endelig.

Mest nødvendig injeksjon av popenergi: Dua Lipa

De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (2)

LOS ANGELES, CALIFORNIA: I dette bildet utgitt 14. mars opptrer Dua Lipa på scenen under den 63. årlige GRAMMY Awards på Los Angeles Convention Center i Los Angeles, California og sendes 14. mars 2021. (Foto av Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy)

Getty Images for The Recording A—2021 Recording Academy

Ettersom popverdenen har splittet seg ut på tvers av sjangere og grenser, ser det ut til at det er færre og færre nede i midten, opptogsdrevne popstjerner som behandler pop som både et håndverk og en begrenset musikalsk sjanger. Inn i de tomme trinneneDua Lipa, den engelsk-albanske sangeren som i årevis stadig har bygget et upåklagelig sett med musikalsk og visuell estetikk som posisjonerer henne som popens nye sentrum. På Grammy-utdelingen leverte Dua lufttette gjengivelser av «Levitating» og «Don't Start Now», og vekslet enkelt mellom ulike spillemoduser – solo, med en kompis (DaBaby) og en dansetrupp. Lipa har sagt at hun sikter mot en karriere som Madonnas; denne forestillingen var et klart skritt i riktig retning.

Beste bruk av et vennesystem: Squads

De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (3)

LOS ANGELES – 14. MARS: Cardi B og Megan Thee Stallion opptrer på THE 63rd ANNUAL GRAMMY® AWARDS, direktesendt fra STAPLES Center i Los Angeles, søndag 14. mars 2021 (20.00–23.30, direkte ET/ 17:00-20:30, direkte PT) på CBS Television Network og Paramount+. (Foto av Francis Specker/CBS via Getty Images)

CBS via Getty Images—2021 CBS Photo Archive

En sentral del av Grammys' schtick er å tvinge musikere til å være venner. Opp gjennom årene har deres mashups på tvers av generasjoner, på tvers av sjangere – Eminem og Elton John, Gorillaz og Madonna – resultert i noen av de merkeligste (og noen ganger grufulle) øyeblikkene i musikkhistorien.

Heldigvis, kanskje på grunn av sosial distansering, ble vekten på denne typen Grammy Moment kraftig redusert - og i stedet lot produsentene ekte samarbeidspartnere og venner innta scenen, og lot kjemien deres flyte. Så Bad Bunny og Jhay Cortez sirklet rundt hverandre i en labyrint av LED-lys; Taylor Swift, Aaron Dessner og Jack Antonoff frydet seg over sine felles faerie cottagecore-fantasier. Anderson.Paak og Bruno Mars egget hverandre til slanke høyder; Haim-søstrene møtte hverandre i en trekant, kastet håret bakover og slo ut «The Steps» som i en jamsession i stuen.

Og på "WAP" twerket Megan Thee Stallion og Cardi B i tandem, og satte helt sikkert det nye høye merket for røvristing på et Recording Academy-arrangement og provoserte utvilsomt mange anstrengte samtaler i stuen over hele landet. Å se artister som faktisk ønsker å stå på scenen med hverandre var en velkommen lettelse.

Beste pandemiske hyllest: Sett i fokus på historiske små arenaer

Fire små spillesteder rundt om i landet – Station Inn i Nashville, Tenn., Troubadour i L.A., Apollo Theatre i Harlem og Hotel Cafe i L.A. – fikk øyeblikk til å dele sin historie og reflektere over utfordringene det siste året under spesielle segmenter blandet inn i kveldens show, som hver fremhever lokalenes ansatte. De fikk til og med annonsere vinnere for forskjellige kategorier, en rolle som vanligvis er forbeholdt artister.

Søkelyset var spesielt meningsfullt i år: musikkarenaer har vært noen av virksomhetene hardest rammet av pandemiens økonomiske konsekvenser. Først til å stenge, vil de også være siste til å åpne igjen, på grunn av pågående restriksjoner rundt innendørs gruppesamlinger. Og mens National Independent Venues Association har jobbet hardt for å skaffe finansiering for pandemisk hjelp til de hundrevis av bedrifter rundt om i landet som er avhengige av tillokkelsen til levende musikk for å betale husleien, er mange av disse historiske arenaene fortsatt i fare. Grammys oppmerksomhet føltes både passende - tross alt er de fleste artister avhengige av disse arenaene for sin egen karrieresuksess - og sårt tiltrengt.

Mest frustrerende: Hip-hop oversatt til Baby Boomers

De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (4)

LOS ANGELES, CALIFORNIA: I dette bildet utgitt 14. mars opptrer Roddy Ricch på scenen under den 63. årlige GRAMMY Awards på Los Angeles Convention Center i Los Angeles, California og sendes 14. mars 2021. (Foto av Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy)

Getty Images for The Recording A—2021 Recording Academy

DaBaby, Roddy Ricch og Megan thee Stallion er tre av de største stjernene i verden; deres karisma og talent taler for seg selv. Så det var skuffende å se dem måtte assimilere forestillingene sine gjennom linsen til hvit kultur. DaBaby fikk selskap av en strykerseksjon og et schmaltzy-refreng; Megan Thee Stallion utførte en trykkrutine på et Copacabana-lignende sett; Roddy Rich ble akkompagnert av en harpe.

Det er fullt mulig at dette var de kunstneriske valgene de ønsket. Men det har blitt et overveldende mønster på Grammys for rap å bli presentert i en sanert pantomime fra en svunnen tid med hvit kultur – som om den eneste måten for publikum å forstå disse nye stjernene er å direkte trekke en linje til eldre, kjente. Inntrykket det skaper er at Grammyene bare kan legitimere disse oppkomlingene ved å legge til kjente elementer som en fiolin eller en refrenglinje.

Beste scenenærvær: Hiphop ubundet

De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (5)

LOS ANGELES, CALIFORNIA – 14. MARS: I dette bildet utgitt 14. mars opptrer Lil Baby på den 63. årlige GRAMMY Awards-sendingen 14. mars 2021. (Foto av Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy)

Getty Images for The Recording A—2021 Recording Academy

På baksiden skjedde noen av årets sterkeste Grammy-øyeblikk nettopp da de ga hiphop-artister frie tøyler sin egen hjemmebane. TV-debuten til Megan og Cardis monster-smash "WAP" kunne ikke vært mer sludd eller overbevisende – og sammenbruddet på slutten av sangen, takket være New Orleans-spretten, viste hvordan disse sangene kan brytes gjennom andre stiler som ikke er det. klassisk musikk eller Broadway. I mellomtiden gikk Lil Baby bokstavelig talt ut i gatene i en brennende fremføring av Black Lives Matter-hymnen hans «The Bigger Picture», stemmen hans gispet og anstrenger seg gripende over stavelsene hans om urettferdighet og reformer, mens Tamika Mallory og Killer Mike tilbød veltalende Brukerstøtte. Mens "WAP" og "The Bigger Picture" er veldig forskjellige sanger med veldig forskjellige mål, fungerte de begge som sterke påminnelser om at disse artistene ikke trenger å imøtekomme et utdatert verdisystem.

Mest hodeskrapende: Billie Eilishs vinner av årets rekord

De beste, verste og mest hodeskrapende øyeblikkene under 2021 Grammy Awards (6)

LOS ANGELES, CALIFORNIA – 14. MARS: (L-R) Billie Eilish og FINNEAS tar imot prisen for Årets rekord for «Everything I Wanted» på scenen under den 63. årlige GRAMMY Awards på Los Angeles Convention Center 14. mars 2021 i Los Angeles, California . (Foto av Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy)

Getty Images for The Recording A—2021 Recording Academy

Til og med Billie Eilish selv ble sjokkert over å vinne kveldens siste pris, årets hyllede plate, for sin myke ballade «Everything I Wanted». Eilish var fjorårets store vinner, og tok hjem ikke bare den velfortjente beste nye artisten i 2020, men også feiende album, sang og plate for sin debutNår vi alle sovner, hvor går viog hit sporet "Bad Guy". Det ser ut til at velgerne i år var ivrige etter å opprettholde sin støtte til arbeidet hennes, også utenfor en albumsyklus.

Eilish, til sin ære, holdt en beskjeden takketale og nikket til den andre nominerte (og vinneren av beste nye artist 2021) Megan Thee Stallion.

"Dette er virkelig pinlig for meg," sa hun. «Megan, jente … jeg skulle skrive en tale om hvordan du fortjener dette, men så tenkte jeg: «Det er ingen måte de kommer til å velge meg», fortsatte hun og kalte Megan «ustoppelig». "Du fortjener det," sa hun. Hun følger i de nå kjente fotsporene til artister som Macklemore og Adele og hyller Black-nominerte i deres kategorier (henholdsvis Kendrick Lamar og Beyoncé) etter uventede seire.

Mest klosset underholdende: Reaksjonsbilder

Reaksjonsbilder fra publikum har lenge vært en viktig del av Grammy-sendinger: når som helstvideo av Blue Ivy som hyser Beyoncé og Jay-Zergjort til en NFT,det vil bli solgt for millioner. I år ble publikum i hovedsak strippet ned til selve stjernene, noe som ga forestillingene følelsen av tynt besøkte åpningsakter – og som et resultat var reaksjonsbildene enda mer vanskelige og underholdende enn vanlig. Harry Styles ulve-plystret for Billie Eilish; Eilish og Finneas duppet høflig sammen til Black Pumas. Miranda Lambert, tumbler i hånden, svaiet til Maren Morris’ «The Bones», mens Bad Bunny animert sang hvert ord til Dua Lipas «Levitating». Rev opp GIF-maskinen.

Flere må-lesninger fra TIME

  • AI av folket, For folket
  • De100 beste filmer de siste 10 tiårene
  • Hvordan John Fetterman kom ut av mørket
  • Ny teknikk hjelperLammet mann beveger seg og føler seg igjen
  • Oppenheimers barnebarnOppenheimer
  • Ikke ignorer klimaangsten din: Essay
  • Podcast:Maxwell Frostom hvorfor Bernie Sanders er Gen Zs Barack Obama
  • Melde seg påEkstratid, din guide til verdensmesterskapet for kvinner

Skrive tilRaisa Bruner klraisa.bruner@time.com.

FAQs

Who won the best song for social change GRAMMYs 2023? ›

Iranian singer/songwriter Shervin Hajipour received the inaugural Best Song For Social Change Special Merit Award at the 2023 GRAMMYs. Now, Recording Academy leaders give music fans an inside view at the making of the award and look toward its future. An intimate, vocal-forward performance had an earth-rattling impact.

Who won GRAMMYs and for what? ›

How hard is it to win a Grammy? ›

More than 20,000 albums are submitted to the The Recording Academy every year, and only a handful actually take home hardware. It's not only top artists and producers who have the honor of voting. But it's also not every dude who works in the industry either.

How do you get nominated for a Grammy? ›

Only Recording Academy members, in addition to media companies, can submit their music and works for GRAMMY Awards consideration. Voting Members also determine the annual GRAMMY nominees and ultimate winners each year.

What is the best song for social change category 2023? ›

Shervin Hajipour Receives Best Song For Social Change Award For "Baraye" | 2023 GRAMMYs. “Baraye," a song of protest, was seen more than 40 million times in less than two days. Shervin Hajipour received the Special Merit Award for Best Song For Social Change for "Baraye" at the 2023 GRAMMYs.

Who won a GRAMMY at 14 years old? ›

Country-pop sensation LeAnn Rimes made history in 1997 when she, at just 14 years old, became the youngest person ever to win a GRAMMY, taking home Best New Artist and Best Female Country Vocal Performance (for her rendition of "Blue," a cover of Bill Mack's 1958 track).

Do winners of GRAMMY get money? ›

Formally, there are no cash prizes associated with winning a Grammy award and even selling the statue is against the rules of the Recording Academy, the organization that presents the awards.

How much is a GRAMMY worth? ›

The trophies are actually made of a zinc alloy, which Billings dubbed Grammyum, and then plated in gold. Based on the cost of materials, each award is estimated to be worth $15. However, once the statuette has been awarded, the actual value drops to 0. because the Recording Academy.

Who won song of the year at the 2023 GRAMMYs? ›

Bonnie Raitt wins Song Of The Year for her track "Just Like That." Bonnie Raitt's "Just Like That" won the GRAMMY for Song Of The Year at the 2023 GRAMMYs.

What was the best song in the GRAMMYs 2023? ›

Bonnie Raitt wins Song Of The Year for her track "Just Like That." Bonnie Raitt's "Just Like That" won the GRAMMY for Song Of The Year at the 2023 GRAMMYs.

Who won the GRAMMY for Best Social Change? ›

  • Iranian artist Shervin Hajipour won the new Grammy award for Best Song for Social Change.
  • Entitled “Baraye,” the song became the anthem to the global Iranian protests for regime change, themed by the words “Women, Life, Freedom”
Feb 7, 2023

Who won best song written for visual media GRAMMY 2023? ›

Lin-Manuel Miranda has won the 2023 Grammy Award for Best Song Written for Visual Media as the songwriter behind the Encanto hit “We Don't Talk About Bruno.” He won ahead of Beyoncé (King Richard's “Be Alive”), Lady Gaga (“Hold My Hand” from Top Gun: Maverick), Taylor Swift (“Carolina” from Where the Crawdads Sing), ...

Who won the most GRAMMYs in 2023? ›

In the win heard around the world, Beyoncé became the person with the most GRAMMYs of all time at the 2023 GRAMMYs. Her win for Best Dance/Electronic Music Album for RENAISSANCE put her at 32 golden gramophones — and in host Trevor Noah's eyes, that solidified her title as the GRAMMY GOAT.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 06/01/2024

Views: 6223

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.