Hva skjedde etter Janet Jacksons Super Bowl "Nipplegate"-hendelse i 2004 (2024)

1. februar 2004 forårsaket Janet Jackson, da 38 år gammel, og Justin Timberlake, da 23 år gammel, et kjølvann av massekulturelt hysteri da, på slu*tten avJacksons Super Bowl Halvtidsopptreden, gjorde Timberlake en overraskende opptreden til duetten «Rock Your Body». På slu*tten rev Timberlake av et stykke av Jacksons svarte Alexander McQueen-kjole, og avslørte det høyre brystet hennes med brystvorten dekket av et starbust-formet skjold. CBS kringkastere klippet til et luftbilde av stadion etter 9/16 av et sekund, men når det gjelder FCC og familieorienterte publikum på 143 millioner seere, var skaden gjort.

Utforske

Se siste videoer, diagrammer og nyheter

Janet Jackson

Livsstil

Se siste videoer, diagrammer og nyheter

Nå, 13 år senere,Timberlake er satt til å ta Super Bowl Halvtime-etappennok en gang, denne gangen sanser Jackson og lover «garderobe-tingen vil ikke skje». Men spørsmål og berettigede bekymringer over NFLs valg – spesielt i et svært sensitivt kulturelt klima der brytende anklager og påstander om seksuell trakassering og mishandling fra store aktører i underholdningsindustrien, spesielt Bill O’Reilly ogHarvey Weinstein, blir avdekket hver time – fortsatt florerer, hovedsakelig på grunn av prosedyren, kontroversielle fall ut fra det som nå er kjent som "nipplegate."

I slekt

Justin Timberlake snakker om halvtidskonsert i Super Bowl, tar opp 2004-kontrovers: "Det vil ikke skje ... 23.10.2017

Så hva skjedde egentlig etter den skjebnesvangre "garderobefeilen"?

Umiddelbart etter "hendelsen" publiserte MTV og Viacom, kanalen som produserte Halftime Show på den tiden, enuttalelseunnskyldte seg for en slik uanstendig eksponering, og forklarte at "Rivningen av Janet Jacksons kostyme var uøvd, uplanlagt, fullstendig utilsiktet og var inkonsistent med forsikringer vi hadde om innholdet i forestillingen."

Mens historien først var at dette var et publisitetsstunt som gikk galt, etter hvert som snakket og alvorlighetsgraden av hendelsen vokste, vokste forklaringene også. «Justin skulle trekke bort gummibustieren for å avsløre en rød blonde-BH. Plagget kollapset og brystet hennes ble avslørt ved et uhell, sier Jacksonsa publicisti en uttalelse, mens CBS la ansvaret på Jackson og Timberlake, og sa at "vi alle deltok på øvelser og det var ingen indikasjoner på at noe slikt ville skje." FCC tok til og med CBS og Viacom hele veientil Høyesteretti FCC v. CBS Corp., og krever at boten på 550 000 dollar for usømmelig eksponering på direktesendt TV gjeninnføres basert på hendelsen, som Michael Powell, daværende president for FCC, beskrev som «et nytt lavpunkt for primetime-tv».

Mens Timberlake, han som faktisk begikk den fysiske handlingen med å avsløre Jackson, skjørtet under radaren med en rask uttalelse tilFå tilgang til Hollywood("hei mann, vi elsker å gi dere alle noe å snakke om," sa han) Jackson ble gjort til et offentlig eksempel på; det nye årtusenets moderne heks stilt for retten.

Mandagen etter hendelsen klSuper BowlSøndag hadde CBS Jackson-utgivelseen skriftlig uttalelsebe om unnskyldning og tar full skyld for det de nå kalte en uheldig «ulykke». «Beslu*tningen om å få et kostymeavsløring på slu*tten av pauseshowet mitt ble tatt etter siste prøver. MTV var helt uvitende om det. Det var ikke min intensjon at det skulle gå så langt som det gjorde. Jeg beklager til alle som er fornærmet – inkludert publikum, MTV, CBS og NFL.» På tirsdag ba nettverkene Jackson om å ta opp og gi ut en videounnskyldning, og gjentok dethennebeslu*tning om å endre ytelsen.

"Min beslu*tning om å endre Super Bowl-forestillingen ble tatt etter den siste øvelsen," sa Jackson i sin TV-uttalelse. "MTV, CBS, [og] NFL hadde ingen kunnskap om dette overhodet, og dessverre gikk det hele galt i slu*tt. Jeg beklager virkelig hvis jeg fornærmet noen, det var virkelig ikke min intensjon."

Men den offentlige shaming av Jackson - som sangeren selv fortalteUSA i dagvar "virkelig pinlig" - stoppet ikke. Grammy'ene var uken etter, som både Timberlake og Jackson skulle presentere og opptre på, men Jackson ble direkte utestengt fra arrangementet, til tross fortidligere forsikringerfra akademiet som begge ville delta på, og sa "det er så stor forskjell ... å sette en scene på Astroturf enn en opptreden på Grammys." Timberlake på sin side deltok og fikk lov til å opptre. Clear Channel Communications, som eide Infinity Broadcasting og Viacom (MTV og CBS), svartelistet alle Jacksons singler og musikkvideoer, og forbød musikken hennes fra alle TV-kanalene og radiostasjonene selskapet eide, og kvelte airplay og laget hennes nye album,Damita Jo,henneminst solgte albumsiden 1984. Den vanærede sangeren ble tvunget til å trekke seg fra en fast filmavtale hun nettopp hadde signert, og til og med en statue av Mikke Mus iført Jacksons "Rhythm Nation"-kostyme ble demontert etter fortsatt tilbakeslag. I et forsøk på å bryte varmen av konstant bashing, fortsatte JacksonSNL, håner hele situasjonen.

På tidspunktet for hendelsen var Amerika i en slags kulturell krig (i tillegg til å faktisk være i to unge kriger, Afghanistan og Irak, også), og kjempet mellom det første endringsprinsippet om ytringsfrihet og ønsket om å beskytte ungdommens sinn. I 2003 nyhetsnettverksendtboden aller første bombingen av Bagdad, initierer døgnet rundt, in-your-face-dekning som ville gjøre Irak-krigenden mest sette krigeni menneskets historie. Howard Sterns radioprogram var et av de mest populære programmene på tradisjonelle nettverkslufterVirkelige verden, med boblebad og nakne trekanter, var MTVs krav på berømmelse. Som svar samarbeidet foreldrenes TV-råd med FCCå slå drastisk nedpå kampen mellom smuss og sunn visning, luftingsensurerte versjonerav filmenRedd menig Ryanså det var ingen krigsscene og bøteleggingsnettverk til venstre og høyre for bruk av "uanstendig språk" og uanstendig eksponering, som (sjokkerende nok) inkluderte tilfeller som når Foxkjørte en reprise avFamiliemannog viste Stewie, tegneseriefigurens, nakne rumpe. Så Jacksons bare bryst? Ja, det skapte oppstyr, og var sommange har argumentert, den perfekte åpningen bare for FCC å kaste seg overlett innvending(Jacksons eksponering mottok 540 000 klager innlevert til FCC), klargjorde å gjenopprette moral og en følelse av orden til amerikansk popkultur og TV.

Uheldigvis for Jackson blåste teknologiboomen opp, noe som førte til at «Janet Jackson» ble det mest Googlede søkeordet i historien (det gjorde til og medGuinness verdensrekordboki 2006). Hendelsen inspirerte angivelig ideen til YouTube (JawedKarimonce sahan grunnla YouTubeav "frustrasjon" over at han ikke kunne finne fremføringsklippet), var katalysatoren for at Howard Stern byttet til FCC-fri satellittradio, til tross for at plattformen hadde svært få lyttere på den tiden. Til i dag regnes hendelsen fortsatt som en av de mest kontroversielle øyeblikket på TV til dags dato.

Timberlakes solokarriere, på den annen side - han hadde nettopp forlatt *NSYNCin 2002 - tok virkelig fart. På samme Grammy i 2004 fikk Timberlake kallenavnet "Teflon-mannen", og hele to år senere, i 2006, ga han endelig en formell unnskyldning (en slags) på MTV mens han promoterte albumet hansFremtidige sex/kjærlighetslyder. "Etter min ærlige mening nå, kunne jeg ha håndtert det bedre," sa Timberlake om hendelsen. "Jeg er en del av et fellesskap som anser seg selv som kunstnere. Og hvis det var noe jeg kunne ha gjort til hennes forsvar som var mer enn jeg skjønte da, ville jeg gjort det. Men den andre halvparten av meg var som: 'Wow. Vi har fortsatt ikke funnet masseødeleggelsesvåpnene, og alle bryr seg om dette!'" Legger til: "Jeg har sannsynligvis 10 prosent av skylden, og det sier noe om samfunnet. Jeg tror at USA er hardere mot kvinner. Og jeg synes at Amerika er, du vet, urettferdig hard mot etniske mennesker.»

Hva skjedde etter Janet Jacksons Super Bowl "Nipplegate"-hendelse i 2004 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6267

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.