Seks av de dummeste tekstene i popmusikk (2023)

Alle elsker å lytte til eller synge sammen med god musikk, og selv om mange av de ikoniske sangene i livene våre hadde gode ord, legger vi noen ganger ikke så mye oppmerksomhet til tekstene. Gjennom årene har jeg hørt ordene til en sang jeg har elsket i årevis og lurt på hvorfor jeg ikke hadde tenkt på hva sangen sa.

Det er tonnevis av sanger i annalene til pop- og rockemusikk – til og med flotte – med tekster som rett og slett er dumme. Noen singler ble store hits til tross for at de hadde noen veldig dumme replikker. Her er et halvt dusin sanger som har noen av de dummeste tekstene i moderne musikkhistorie.

6. «Summer Girls», LFO (1999)

På slutten av 90-tallets guttebandmani hadde Massachusetts' LFO sin første hit med en sang som inneholdt noen virkelig dumme tekster.

Trioen spilte inn sangen "Summer Girls" basert på et sommerforhold et av medlemmene hadde med en jente, og de hadde ikke ment at det skulle være mer enn en demo før en radiostasjon i Washington, D.C. fikk tak i den. LFO hadde fylt tekstene med vitser og med vilje dumme rim som ikke nødvendigvis var til offentlig forbruk.

Men radio tok til sporet, og verden endte opp med å sitte fast med tekster som dette:

Ja, jeg liker når jentene er innom om sommeren

Husker du?

Husker du

Da vi møttes, i fjor sommer?

New Kids on the Block hadde en haug med hits

Kinesisk mat gjør meg syk

Og jeg tror det er flue

Når jenter stikker innom

For sommeren

For sommeren

Trioen pepret singelen med mange referanser som barn som vokste opp på 80- og 90-tallet ville sette pris på, men tekstene er bare latterlige og dumme.

LFO kom på topp tre med «Summer Girls», men jeg kan ikke la være å lure på om gutta ble litt flaue over teksten til det som forblir deres største hit.

5. "Du får det du gir," New Radicals (1998)

New Radicals var hjernebarnet til singer-songwriteren Gregg Alexander og en gruppe musikere i hans bane. Selv om Alexander bare ga ut ett album under navnet New Radicals, var albumets største hit den utsøkt produserte «You Get What You Give».

Musikalsk er singelen et popmesterverk, som trekker på frodige og sjelfulle retrolyder og en fantastisk melodilinje. Men når det kommer til tekstene – vel, «You Get What You Give» er et rot. (Sangen har et annet irriterende trekk ved at Alexander så ut til å tro at han måtte lage en slags støy når han ikke sang, med unntak av det meste av gitarsoloen.)

Innholdet i sporet er en slags «smash the system»-fortelling, der Alexander maler en visjon om unge mennesker som reiser seg i anarki.

Våkn opp barn

Vi har drømmenes sykdom

14 år gammel, vi fikk deg ned på kne

Så høflig, du er fortsatt opptatt med å si vær så snill

Han tar bilder av lavthengende kulturell frukt som Courtney Love, Marilyn Manson og tenåringstrioen Hanson. Det hele er rart og kvasipolitisk, og det yter ikke rettferdighet til den strålende lyden av sangen.

Det er klart at Alexander søkte å komme med en slags uttalelse med "You Get What You Give", men tekstene gir egentlig ikke så mye mening. I det minste – for å parafrasere refrenget – hadde han musikken i seg, for lydmessig er sangen fantastisk.

4. «Red Solo Cup», Toby Keith (2011)

Toby Keith har utvunnet to forskjellige sanger gjennom det meste av sin karriere: patriotisme og tunge-i-kjeft-humor. Jeg kommer ikke til å slå patriotismen hans, og jeg er også enig i at vi alle trenger å le. Men ingenting av det stoppet ham fra å spille inn en av tidenes dummeste sanger.

Keith skrev ikke "Red Solo Cup" (ikke at jeg ville ha hevdet det heller); i stedet skrev to brødrepar sangen. Keith kalte sporet "den dummeste sangen jeg noen gang har hørt i mitt liv", men han likte den nok til å spille den inn. Denne oden til den ultimate engangsfestkoppen ble dobbel platina og ble til og med hans største Hot 100 crossover-hit.

La oss innse det: vi forventer ikke poesi fra de fleste moderne countrymusikk, men "Red Solo Cup" er spesielt dum.

Rød solokopp du er mer enn bare plastikk

Du er mer enn fantastisk; du er mer enn fantastisk

Og tro meg at jeg ikke er det minste sarkastisk

Når jeg ser på deg og sier:

"Rød solokopp, du er ikke bare en kopp.

Du er min, du er min venn.

Takk for at du er min venn.

Rød solokopp, jeg fyller deg

La oss ha en fest

La oss ha en fest."

Det er like repeterende som noen av de verste tendensene i moderne musikk, og den vapid party schticken blir fort tynn. Keith er en «jente, kom i lastebilen min»-linje unna bro-country-beryktelsen på «Red Solo Cup».

Uansett hva du synes om Toby Keiths karriere generelt, kan vi være enige om én ting: «Red Solo Cup» er en idiotisk sang, og vi er alle mindre intelligente for å ha hørt den.

3. «25 eller 6 til 4», Chicago (1970/1986)

Jeg har vurdert å skrive en liste med sanger om den kreative prosessen flere ganger, og jeg antar at denne ville komme på listen, fordi låtskriver Robert Lamm skrev denne sangen om å prøve å skrive en sang sent på kvelden (eller tidlig om morgenen, avhengig av på ditt perspektiv).

I årevis har folk trodd at "25 eller 6 til 4" refererte til narkotika eller en bestemt person, men Lamm har sagt at tittelen refererer til å ikke vite nøyaktig hva klokken var da han prøvde å skrive en sang, noe som er en slags morsomt for et band som hadde en sang kalt "Does Anybody Really Know What Time It Is?"

Jeg vet ikke hva som gjør teksten så sinnsyk, men det er de bare. Kanskje det er den vanskelige formuleringen av den ofte gjentatte linjen "25 eller 6 til 4", i stedet for å prøve å mer kunstferdig si at han ikke kan si hva klokken er. Kanskje er det bevissthetsstrømmen til handlingene sangen beskriver. Eller det kan bare være at det ikke er noen reell handling i sangen - at alt som skjer er å sitte og vente på kreativ inspirasjon mens du prøver å bestemme om det er 3:34 eller 3:35 om morgenen. Jeg mener, bare legg deg allerede!

Føler at jeg burde sove

Spinnerom synker dypt

Leter etter noe å si

Venter på dagens pause

25 eller 6 til 4

Teksten skadet ikke sangens hitliste, og Chicago hadde sin første topp fem-hit med «25 eller 6 til 4». Bandet gjorde det til og med på nytt i 1986. Gå figur.

2. «Smoke on the Water», Deep Purple (1973)

Misforstå meg rett her: «Smoke on the Water» er en rockeklassiker. Det gitarriffet har inspirert utallige unge mennesker til å lære å spille gitar, og det er vanskelig å motstå å synge sammen med Deep Purple når sangen kommer på radioen.

Sangen forteller faktisk en overbevisende historie om en brann som ødela Montreux Casino da bandet gjorde seg klar til å sette opp en mobil innspillingsenhet der for å jobbe med et album. Katastrofen tvang bandet til å flytte, men bildet av brannen var nok til å inspirere en sang.

Her er tingen: tekstene forteller bare ikke historien godt. De leser som et øyenvitne i et nytt nattlig program.

De brente ned spillehuset

Den døde med en forferdelig lyd

Funky Claude løp inn og ut

Trekker barna ut av bakken

Når alt var over

Vi måtte finne et annet sted

De er bare ikke poetiske – ikke det at vi forventer at rockebandene våre skal lage høy lyrisk kunst. De klønete tekstene overskygger ikke musikken, så det er lett å overse dem når du hører på eller spiller sangen.

Dumme tekster eller ikke, Deep Purple sementerte sin plass i rockehistorien med «Smoke on the Water», og de skapte et av rockemusikkens mest varige monumenter.

1. «MacArthur Park», Richard Harris (1968)/Donna Summer (1978)

Noen sanger blir store hits til tross for oddsen. God musikk kan tydeligvis løfte en sang over dens dumme tekster. Ta "MacArthur Park," for eksempel. Her er en sang med noen virkelig bisarre ord som ble en smash to ganger.

Låtskriveren Jimmy Webb skrev en kantate basert på hans nylige brudd og presenterte den for bandet The Association. De avviste det fordi de ikke ønsket å bruke materialet for en hel albumside. Skuespiller Richard Harris spilte inn en overdramatisk, pretensiøs versjon av "MacArthur Park", en av sangene fra kantaten, og ble til en nummer to-hit. Et tiår senere gikk Donna Summer ett bedre og gjorde sangen til en toppliste med sitt discomesterverk.

Webb hadde til hensikt at tekstene skulle detaljere hva som foregikk i parken da han og kjæresten var der, men han er besatt av en kake, som han bruker som en metafor for – noe. Det er aldri helt klart, og ordene gir aldri mening, spesielt refrenget:

MacArthurs Park smelter i mørket

All den søte, grønne glasuren renner ned

Noen la kaken ute i regnet

Jeg tror ikke jeg kan ta det

For det tok så lang tid å bake den

Og jeg kommer aldri til å ha den oppskriften igjen, nei

Jeg mener, hvem legger igjen en kake ute i regnet? Kanskje er det noe i resten av kantaten som gir kontekst til «MacArthur Park», men i seg selv fremstår tekstene som rare og, vel, dumme.

Men "MacArthur Park" traff de høyere delene av Hot 100 to ganger, noe som er et vitnesbyrd om Webbs låtskrivingsdyktighet til tross for sangens bisarre ord.

Det er listen! Er det noen andre sanger du synes hører hjemme her? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 25/10/2023

Views: 6443

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.